POZNATI FUDBALER PAO SA BALKANSKIM KARTELOM Živko među osumnjičenima za šverc 324 kilograma kokaina
Foto: Printscreen/Dominikanska policija

- Bakić je krajem 90-ih i početkom dvehiljaditih bio perspektivan fudbaler, igrao je desnog beka u Crvenoj zvezdi. Iako su mu progrozirali blistavi karijeru okrenuo se drugim stvarima - kaže izvor tog lista.

Šestorica muškaraca iz Srbije, na čelu sa Živkom Bakićem su, da podsetimo, uhapšeni juče u velikoj međunarodnoj akciji i to zbog šverca kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evrope, a 324 kilograma kokaina zaplenjeno im je u Solunu u Grčkoj u septembru 2021. godine.

Bakić je posle fudbalske karijere i tragične smrti brata, početkom dvehiljaditih, počeo da živi po inostranstvu, a najviše vremena proveo je na Ibici.

Španska policija uhapsila ga je 2014. godine sa grupom muškaraca zbog trgovine drogom, iako je njegova odbrana tada objašnjavala da on ima boravišnu dozvolu i legalan biznis kojim se bavi.

- On se tada bavio iznajmljivanjem smeštaja turistima u Španiji i to je bio njegov zvaničan posao, ali je sa grupom ljudi pao zbog droge i tamo je u zatvoru proveo više od dve godine - podseća izvor.

Prema njegovim rečima, Bakić je predvodio ovu grupu čiji je kokain zaplenjen u Grčkoj. Još se ispituje na koji način su povezani sa Balkanskim kartelom i da li imaju veze i sa drugim kriminalnim klanovima.

Život na visokoj nozi

Osumnjičeni su uhapšeni na različitim lokacijama, a na objavljenom video snimku prikazan je sav luksuz u kom su uživali, a koji su priuštili, kako se sumnja, upravo od prodaje kokaina - navodi izvor Kurira i dodaje:

- Zaplenjena je veća količina novca u stranoj valuti, evri, ali i platne kartice. Osumnjičeni su uhapšeni u luksuznim vilama i stanovima, od kojih jedna kuća ima i bazen, ležaljke i velepnp dvorište.

Na snimku je prikazano i šest satova marke "roleks" i "filip patek", kao i pet automobila marke BMW, "audi", "nisan" i "mercedes".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading