DETALJI TRAGEDIJE U BELOJ CRKVI  Policajac poginuo na putu do posla, njegovom kolegi pukla kičma!
Printscreen

Policajac Aleksandar Stevanović (52) iz Bele Crkve je proginuo, dok je njegov kolega M. Đ. (38) iz Kovina teško povređen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče ujutru dogodila u Beloj Crkvi.

Kako saznajemo, tragedija se desila u sedam sati, kada su se policajci, koji su bili u automobilu „reno klio“, sudarili s „pežoom“ na putu do posla.

DETALJI TRAGEDIJE U BELOJ CRKVI  Policajac poginuo na putu do posla, njegovom kolegi pukla kičma!

Printscreen

 

- Policajac M. Đ. je navodno došao iz Kovina kod kolege. Ispred njegove kuće je parkirao svoj automobil i onda su zajedno krenuli Aleksandrovim vozilom do malog graničnog prelaza Kaluđerovo, gde su bili zaposleni. Prve informacije pokazuju da se Aleksandar, koji je bio za volanom, verovatno nepažnjom uključio u glavnu belocrkvansku ulicu, u kojoj se nalazi znak za prvenstvo prolaza. U tom trenutku je iz te ulice izleteo „pežo“ i zakucao se u njih. Od siline udarca, njihov „reno“ je udario najpre u drvo, a potom se zakucao u kuću pored puta i tu se zaustavio - navodi naš izvor.

Iza sebe ostavio dvojicu sinova

Nastradali Aleksandar, koga su porodica i prijatelji odmila zvali Lecke, iza sebe je ostavio suprugu i dvojicu sinova. On je na svom Fejsbuku često objavljivao fotografije sa svojim sinovima, koji su aktivni sportisti. Jedan od njih trenira vaterpolo u lokalnom klubu Jezero i ima brojna priznanja za ostvarene rezultate. 

Zaprepašćeni, očevici stravičnog sudara odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju. Po dolasku, lekari su Aleksandra prevezli u bolnicu u Vršcu. Tri sata trajala je borba za njegov život. Nažalost, on je u 10 sati preminuo na operacionom stolu i hirurzi su konstatovali smrt. Njegov kolega je sa teškim povredama kičme helikopterom prebačen u Urgentni centar u Beogradu, gde lekari čine sve da ga spasu. Vozač automobila s kojim su se policajci sudarili prošao je s lakšim povredama.

DETALJI TRAGEDIJE U BELOJ CRKVI  Policajac poginuo na putu do posla, njegovom kolegi pukla kičma!

Printscreen

 

Policija je posle tragedije obavila uviđaj kako bi se utvrdio tačan uzrok sudara, kao i ko nije poštovao saobraćajne propise i kojom su se brzinom kretali.

Radnici šlep-službe potom su došli kamionom da odnesu smrskano vozilo. Delovi automobila bili su rasuti po putu. Prednja strana uništena je gotovo do neprepoznatljivosti.

DETALJI TRAGEDIJE U BELOJ CRKVI  Policajac poginuo na putu do posla, njegovom kolegi pukla kičma!

Printscreen

 

- Delovi branika ostali su pored drveta u koje su se zakucali. Vrata sa vozačeve strane takođe su smrskana. Vetrobran je pukao, prednji točkovi su se iskrivili... Čak je i akumulator visio iz haube. Udarac je bio stravičan. Da drvo nije bilo na tom mestu, možda bi i policajac iz Kovina nastradao. Svi se molimo za njega i nadamo se da će preživeti - kažu meštani Bele Crkve koji su se zatekli na mestu tragedije.

S ljubavlju sprovodio
zakon i štitio građane

Poznanik poginulog policajca rekao je da je on bio dobar čovek, koji je voleo posao u policiji.

- Dugo je radio u službi policije. S ljubavlju je sprovodio zakon i štitio građane. Tu ljubav prema poslu usadio je i svom starijem sinu, koji će verovatno krenuti njegovim stopama. Sa ženom više nije u braku, ali su ostali u dobrim odnosima - rekao je poznanik porodice nastradalog.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading