pljačka zlatare
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Piše: S.Dž.S.

U nastavku suđenja u Višem sudu u Požarevcu juče je svedočila dr Julijana Radović,  molekularni biolog iz BIA, koja je rekla da im je Policijska uprava Požarevac dostavila dva prsta lateks rukavice koji su bili zaprljani.

- Fotodokumentacija iz 2009. ne postoji, jer tada nije bilo propisano da slikamo materijal koji nam dostavljaju na analizu. Dolazim iz institucije koja nije sklona laganju, tako da morate da nam verujete. Shvatili smo da smo izgubili fajlove tek u januaru ove godine, kada smo dobili nalog suda da ih dostavimo. Imali smo nekoliko havarija na aparatu, genetičkom analizatoru, zbog čega je došlo do gubitka fajlova - rekla je dr Radović.

Stručni savetnik odbrane, genetičar prof. dr Oliver Stojković, tražio je da BIA dostavi dokaze o tome da li je pravilno očitan DNK profil iz tragova nađenih posle upada u juvelirnicu, dok je advokat Slavko Petrić naveo da je bilo ko mogao da donese parče hirurške rukavice i ostavi ga u zlatari, kao i da ispada da su tri čoveka nosila jednu istu rukavicu.

Sedeo sa bukagijama i lisicama

Bojan D. je juče tri sata sedeo u sudnici sa lisicama na rukama i lancima na nogama, jer je sam rekao da nema potrebe da mu skidaju. U sudnici su ga čuvala četiri pripadnika Žandarmerije, dok ih je ispred sudnice bilo još petorica. Zgrada suda, i cela ulica, bili su pod opsadom Žandarmerije jer je on do sada bežao iz zatvora u Lepoglavi, Puli i Sremskoj Mitrovici.

Dr Stojković je istakao da bi fotodokumentacija obezbedila dodatnu verodostojnost i zatražio je objašnjenje na pitanje zašto nema datuma kada su tragovi dostavljeni na analizu, kao i ko je i kada doneo koverat sa parčetom rukavice. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading