"BEMAKSOVCI" UZVRAĆAJU UDARAC: Piperović podneo SDT-u prijavu protiv Abazovića i Adžića
Foto: Printscreen/Printscreen

On je to učinio zbog privremenog oduzimanja šest automobila kompanije „Easy drive“, koja je u vlasništvu Aleksandra Mijajlovića.

„Danas je SDT-u podnijeta krivična prijava protiv Adžića i Abazovića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem. Taj se fakat utvrđuje čitanjem onoga što je Abazović izjavio – da njima ne trebaju nalozi za pretrese, ni suda ni tužilaštva i da imaju pravo da pretresu dakle ne da pregledaju, koga oni hoće i kad oni misle da to treba. Možda to i može, ali da znamo da je suspendovan Zakonik o krivičnom postupku i Ustav Crne Gore“, rekao je Piperović Vijestima.

Pravni zastupnik kompanije „Easy drive“ objašnjava da je tužiocu dostavio potvrdu o oduzetim predetima, odluku suda o naredbi za pretres, izjavu Milina Milikića: „Iz koje se na osnovu datuma može zaključiti da je tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, nakon što su automobili uzeti iz pritežanja vlasnika, poslao sudu zahtjev za naredbu za pretres, a sud nakon toga odobrio“.

„Iz obrazloženja suda se vidi da oni, kao da nisu znali da su automobili već u policiji. Ne može potvrda o oduzimanju pa nardba, nego naredba pa potvrda o oduzimanju. Prvo mora naredba za pretres, pa onda potvrda o oduzimanju. Neko je ovdje i iz institucija sistema počinio krivično djelo, jer onoga časa kad su automobili uzeti, i stoje nezakonito dan i po ili dva, to je očigledno krešenje odredaba ZKP-a, koju profesionalci moraju da znaju“, kazao je advokat.

On je rekao da predlaže da se iz toga izađe na sljedeći način:

„Niko nema pravo da se inati u ime Države. Ja ne sumnjam u profesionalnost ptipadnika policije, ali je očito jak uticaj ministra i Abazovića. Siguran sam da bi ti ljudi odmah vratili, jer znaju da je sve čisto, ali da se boje reakcije ove dvojice. Postoje računii, datum carine, cijena, postoji datum kupoprodaje… Da je sve čisto najbolje zna sama policija. Zašto bi Država rizikovala da im uslijedi tužba za naknadu izgubljene dobiti, zato što vlasnik, firma ‘Easy drive’ ta auta može da rentira, jer je i gospodin Ranko Ubović, dok ih je koristio, plaćao rentiranje. Dakle, samo malo praktičnosti i pragmatizma, i problem je završen, iako ostaje vrlo ozbiljna mrlja u neprofesionalnom postupanju polciije i nekog tužioca iz ODT. Prosto me čudi kako sudija koji je donio naredbu nije pogledao datume u zaglavljima ostalih odluka“, rekao je Piperović.

Šest automobila Mijajlovićeve kompanije privremeno je oduzeto 21. jula tokom racije u hotelu Podgorica.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da su automobili privremeno oduzeti kako bi se utvrdilo da li je batinaški eskadron Petra Lazovića, koji je djelovao u srcu policije, u njima mučio uhapšene pripadnike organizovanih kriminalnih grupa.

Navodno, to su učinili tragajući za vozilima o kojima se Lazović hvalio preko kriptovane Skaj aplikacije navodnom narko-bosu iz Pljevalja, Darku Šariću.

On je tom Pljevljaku tokom 2020. godine napisao da im je Ubović, kojeg naziva Tigar, poklonio šest džipova za posao.

“Učestvuje Tigar non-stop, kupio nam je šest džipova”, piše policajac i objašnjava da su automobili 2017. godište – “tojote, X5 itd”…

Piperović je, nakon oduzimanja automobila, kazao za Vijesti da su ta vozila nabavljena 2022. i 2023. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading