ODLAŽE SE SUĐENJE LAZI BOMBAŠU Izostanak zbog lošeg zdravlja: Lazarević je započeo štrajk glađu u pritvoru i izgubio 20 kg!
Alo!/Masanori Jošida

Sudija je rekla da je doktor, koji je pregledao Lazarevića u pritvorskoj bolnici, konstatovao da on nije procesno sposoban da prisustvuje suđenju zbog tegoba koje su prouzrokovane štrajkom glađu.

Današnjem suđenju nisu prisustvovali ni Lazarevićevi branioci, zbog čega je sudija dva njegova advokata novčano kaznila.

Suđenje bi trebalo da se nastavi sutra.

U dopisu iz zatvorske bolnice navodi se i da Lazarević redovno prima terapije, dok je samo jednom pristao na infuziju.

Naime, Lazarević je započeo štrajk glađu u pritvoru 12. oktobra zbog nezadovoljstva suđenjem, odnosno jer smatra da sudije u predmetu postupaju nezakonito, te da drugačije ne može da se izbori sa tim.

Džipom pokosio ženu na trotoaru! - Alo.rs

Lazarević je, prema ranijim tvrdnjama advokata iz tog predmeta Nikole Jovanovića, do sada izgubio oko 20 kilograma zbog šstrajka glađu.

On  je vraćen u pritvor 5. oktobra nakon što je u toku pauze na suđenju otišao iz Specijalnog suda u Beogradu, gde mu se sudi zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu i izvršio više teških krivičnih dela, među kojima i ubistva.

Valjevskoj grupi sudi se niz teških krivičnih dela - ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je uhapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Tužilaštvo dalo predlog da se osumnjičenom produži pritvor - Alo.rs

Pored Lazarevića i Jeličića optuženi su i Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

Komentari (0)

Loading