UŽASAN ZLOČIN U VOJVODINI Nedavno preminulom biznismenu skrnavili grob zbog jezivog razloga
Alo

Pljačkaši su posle otvaranja sanduka zatekli samo telo preminulog čoveka, a grob i grobno mesto ostavili su oskrnavljeno i pobegli.

Bizaran slučaj nalik sceni iz filma "Maratonci trče počasni krug" dogodio se pošto je Aleksandar Janković, poznatiji pod nadimkom Hina, preminuo krajem februara i sahranjen na lokanom groblju u Bačkom Petrovom Selu. Njegov sin Mihajlo Janković kaže da je blago ečeno ostao šokiran kada su ga prošle nedelje pozvali javnog komunalnog preduzeća i saopštili da je grob njegovog oca raskopan.

TEŽAK INCIDENT U DEČJOJ AMBULANTI U VALJEVU Potukla se dvojica lekara, jedan bio u alkoholisanom stanju

- Rekli su mi da je grob mog oca, oskrnavljen i raskopan, zatekao čuvar groblja i obavestio nadređene, koji su potom javili policiji. Na lice mesta stigli su i inspektori koji su obavili uviđaj. Loše sam se osećao, otac je još nije ni ohladio i ovo da se desi, tužno je to-rekao je Mihajlo za „Alo!“ i dodao da je posle dojave odmah otišao do groblja.

UŽASAN ZLOČIN U VOJVODINI Nedavno preminulom biznismenu skrnavili grob zbog jezivog razloga

Foto: privatna arhiva

 

- Kad sam stigao do očevog groba, ugledao sam sanduk koji je bio delom otvoren, a poklopac je od zatvaranja pridržavala neka daska koju su podmetnuli. Policija mi je saopštila da su razbojnici ukrali jastuk na kojem je počivala očeva glava. Možda su mislili da je u jastuku ostavljeno neko blago koje su tražili. U šoku sam, zaista. Otac se nije ni ohladio, prošlo je pet nedelja od sahrane-priča Mihajlo, sin preminulog čoveka i dodaje da njegov otac ni dva metra pod zemmljom nema mira.

Kako je objasnio, Aleksandar je bio uspešan preduzetnik i imućan. Sagradio je i kupio nekoliko kuća, imao je tri firme koje su dobro radile, a bavio se trgovinom perja i tekstilne robe.

-Sve to su drski i bezobzirni lopovi znali, a selom je verovatno kružila priča da je sahranjen sa gomilom bogatstva, zlata, novca...Čuo sam i ja slične tračeve, ali to je laž koja je stigla i do pljačkaša, kojima, očigledno, ništa nije sveto-uznemireno navodi Mihajlo.

LJUBOMORA JE UZROK SVEGA Isplivali stravični detalji zločina u Kruševcu

Mihajlo Janković kaže da se nada brzom pronalasku razbojnika i da veruje u rad policije.

-Verujem da će lopovi biti brzo uhapšeni, a sada svi znaju damoj otac nije sahranjen sa blagom. Samo želim da ga puste da počiva u miru. Grob smo sredili, ali ovaj nemili događaj produbio je još svežu ranu u duši i srcu nakon gubotka oca kojeg sam mladog izgubio. Ožiljci neće još dugo zarasti, a ovaj slučaj me je potpuno rastužio i slomio - tužno priča Mihajlo.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading