KOJO I KOSTIĆ BRANE MIKU PRED SUDOM? Advokati vlasnika škole glume, optuženog za silovanje polaznica, predložili čak 60 svedoka!
Alo/ Vladimir Marković

 

Pripremno ročište za suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, vlasniku škole glume optuženom za silovanje i polno uznemiravanje učenica, juče je prekinuto jer je tim branilaca koji zastupa glumice tražio da se sudija Zoran Božović, koji je profesoru glume tokom istrage produžavao pritvor - samoizuzme!

Kako saznajemo, Aleksić se juče izjasnio da nije kriv, dok je njegov advokat Zoran Jakovljević pred ulazak u sud nekoliko puta poručio: „Pobeđujemo, pobeđujemo!“ Pripremno ročište će biti nastavljeno 15. novembra, do kada treba da bude doneta odluka o zahtevu za samoizuzeće sudije.

Zastupnici devojaka koje su optužile profesora glume za silovanje i polno uznemiravanje naveli su da je odbrana predložila oko 60 novih svedoka, pre svega Aleksićevih kolega, među kojima su, kako smo saznali, Nikola Kojo, Vuk Kostić i mnogi drugi. U nastavku pripremnog ročišta oni će tek da se izjasne o tim predlozima, dok će sud posle toga doneti konačnu odluku da li će prihvatiti sve predložene svedoke.

Advokat Jugoslav Tintor, zastupnik glumice Milene Radulović, potvrdio je da je zahtev za samoizuzeće sudije izneo zbog toga što je Božović bio član krivičnog vanpretresnog veća koje je odlučivao o pritvoru Aleksiću.

- Smatramo da sudija sam treba da se izuzme iz ovog slučaja, jer bi presuda zbog toga mogla da padne u vodu! Bitno je da se na početku otkloni sve što bi moglo da ometa tok postupka - rekao je Tintor.

Upravo ovakva situacija bila je razlog da Vrhovni kasacioni sud ukine presudu Darku Šariću, ali se odbrana profesora glume usprotivila predlogu za njegovo samoizuzeće i insistirala da upravo Božović sudi Aleksiću.

Profesor glume je juče došao bez supruge Biljane Mašić, koja je bila u njegovoj pratnji na prvom pripremnom ročištu, koje je tada odloženo. 

- Aleksić je optužen za četiri silovanja i pet polnih uznemiravanja. Glumice, među kojima su Milena Radulović i Iva Ilinčić, juče nisu bile pozvane u sud. Tek kada Aleksić detaljno iznese odbranu, glumice  će biti pozvane da daju svoje iskaze. Moguće je da kao jedan od svedoka bude predložena i Biljana Mašić, supruga osumnjičenog Aleksića, koja do sada nije saslušavana - kaže naš izvor.

Podsetimo, Aleksić je bio uhapšen 16. januara i do 10. septembra je boravio u Centralnom zatvoru, a od tada je u kućnom pritvoru s nanogico

Jakovljević: Hoće da budu veći katolici od pape

Branilac Mike Aleksića, advokat Zoran Jakovljević kratko je prokomentarisao da je zahtev advokata koji zastupaju glumice nekorektan.

- Oni brinu o procesnim pravima po principu ljudi koji misle da su veći katolici od pape. Zabrinuti su da li će sudija biti nepristrasan. Hoće da rade posao tužilaštva i mešaju se više nego što treba. Oni nemaju pravo da traže izuzeće. Zahtev je nekorektan jer punomoćnici glumica insistiraju na ubrzanom vođenju postupka - rekao je Jakovljević.


Sudija ne da slučaj!

Advokat Jugoslav Tintor je rekao da se na samom početku pojavio procesni problem koji može da eskalira u bilo kom momentu.

- Sudija Božović je rekao da on ne želi da se samoizuzme i da želi da sudi ovaj proces! Meni nije jasno zašto neko želi da sudi baš u ovom slučaju - rekao je Tintor.

Borović: Odbrana odugovlači proces

Borivoje Borović je izjavio da je odbrana zatrpala sud dokazima da bi se odugovlačio proces.

- Reč je o svedocima koji su se pojavljivali na televiziji s nacionalnom frekvencijom, gde su imali paralelna suđenja, ometali istragu i sugerisali kako treba da se vodi postupak, a sada ih predlažu kao nepristrasne svedoke!

- Ti svedoci su potpuno upropastili proces. Iznosili su fotografije koje su bile predložene kao dokaz i one sada ne mogu da se koriste. Mi smo se protivili toj grupi svedoka. Dovoljan je jedan svedok, a ne 15 glumaca i režisera da svedoče kako je Mika Aleksić držao časove glume - rekao je Borović.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading