OBEĆAVAM DA NEĆU DA BEŽIM Nadrilekarka Olgica traži nanogicu, poznato šta je izjavila pred sudom
Instagram

Suđenje Olgici Markanović, koja je optužena da je u salonu u Beogradu pružala estetske tretmane za koje nije imala odgovarajuće licence, odloženo je juče u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, jer se njena saradnica Jasmina Tasić, koja je takođe optužena, nije pojavila.

Adokat Dragan Palibrk, obavestio je sud da je Jasmina Tasić u osmom mesecu visokorizične trudnoće i da je pitanje kada će moći da se pojavi pred sudom.

Saradnica trudna

- Ja sam iz zakonskih i ljudskih razloga predložio dve stvari, da se postupak razdvoji u odnosu na suđenje Olgici Marković, jer je pritvorski predmet i on traži hitnost. Ono što me je iznenadilo, i tužilac i odbrana su se složili da se pritvor zameni kućnim pritvorom, ali sud nije odlučio o tome. Sledeće suđenje zakazano je za 5. oktobar, a jasno je da moja klijentkinja ni tada neće moći da se pojavi - rekao je za Kurir advokat Palibrk.

Olgica Markanović i njena saradnica, podsetimo, optužene su da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. do 1. marta ove godine u neregistrovanom "Medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih. Neke od žrtava, kako se sumnja, imale su opekotine drugog i trećeg stepena. Osim toga, kako se sumnja, pacijentima su davale nedopuštene inekcije lokalne anestezije "lidokain-hlorida", koje su predstavljale rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije.

Olgica Markanović, koja je u pritvoru od 1. juna kada je uhapšena na graničnom prelazu, pošto je iz Bosne pokušala da uđe u Srbiju, juče je dovedena u Prvi sud u pratnji dvojice zatvorskih stražara sa lisicama na rukama. Iako je bilo predviđeno da iznese odbranu, s ozbirom na to da je suđenje odloženo, ona se samo kratko izjasnila o predlogu da bude puštena u kućni pritvor s nanogicom.

- Obećavam da neću da bežim i da ću da se odazivam na sve pozive suda - bilo je sve što je, prema nezvaničnim informacijama, izjavila.

Negirala krivicu

Ona se pred sudom pojavila u uskim bež helankama i istoj takvoj majici, bez trunke šminke. Dok su je stražari izvodili iz sudnice, samo je prijateljima, koji su stajali u hodniku, odmahnula glavom.

Kako je Kurir ranije pisao, na saslušanju u tužilaštvu, ona je negirala da je izvršila krivično delo. Tužilaštvo je u optužnici predložilo da bude osuđena na tri godine zatvora, dok je za Jasnimu Tasić predložena kazna od godinu dana zatvora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Coka

22.09.2021 12:37

Ma kakva nanogica, najostriju kaznu, ne verovati joj nista.