RASTE BROJ ŽRTAVA LAŽNE NADRILEKARKE Tužilaštvo proširilo optužnicu protiv Olgice Markanović
Foto: privatna arhiva

Proširenim optužnim predlogom one se terete da su teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu počinile na štetu još 6 pacijenata, pa se sada terete za ukupno 18 oštećenih pacijenata.

U saopštenju tužilaštva se precizira da se proširenim optužnim predlogom Markanović i Tasić terete da su od januara 2020. godine do 6. februara prošle godine salonu „Tayas“ izvodile hirurške procedure i to invanzivnom primenom sredstva „O2 No Needle Mesotherapy - Beauty Maćine - Skin energy Activation Instrument“, uz korišćenje injekcija lokalne anestezije "lidokain-hlorid" koje je davala okrivljena Markanović a zbog čega je 18 pacijenata imalo teške telesne povrede.

RASTE BROJ ŽRTAVA LAŽNE NADRILEKARKE Tužilaštvo proširilo optužnicu protiv Olgice Markanović

Instagram

 

Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa Markanović osudi na pet godina zatvora, a njenu pomoćnicu Tasić na godinu i po.

Pre proširenja optuženja tužilaštvo je trazilo za Markanović tri godine zatvora, a za Tasić godinu dana.

One se takođe terete da su od 1. maja 2020. godine do 1. marta prošle godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u ulici Driničkoj br. 8a neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog i trećeg stepena.

Istovremeno su koristile injekcije lokalne anestezije koje nisu odobrene ("lidokain - hlorida"), koje su bile rizične po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije, a zbog nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

RASTE BROJ ŽRTAVA LAŽNE NADRILEKARKE Tužilaštvo proširilo optužnicu protiv Olgice Markanović

Foto: ilustracija

 

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Takođe, i njena optužena saradnica negirala je sve pred sudom. Ona na pretrese dolazi sa slobode, dok je Markanović i dalje u kućnom pritvoru i bez obzira na brojne zahteve odbrane da joj se isti ukine, sud do daljeg to odbija.

Suđenje optuženima se nastavlja u petak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading