LAŽNA DOKTORKA OLGICA MARKANOVIĆ PONOVO MAMI MUŠTERIJE! Olgici sude za nadrilekarstvo, a ona obučava druge  kako da rade estetske tretmane
Instagram

 

Olgica Markanović (33), osumnjičena da je estetskim zahvatima unakazila 18 žena, sada drži kurseve istih tih tretmana! Ona je svoj biznis potpuno preselila u Bosnu, tačnije u Banjaluku, gde je pokrenula školu estetskih korekcija "Maderocentar".

Takozvana barbi nadrilekarka, protiv koje je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo dve optužnice zbog sumnje da je estetskim zahvatima za koje nije imala licencu u salonu u Beogradu unakazila klijentkinje, svakodnevno na stranici ovog "edukativnog centra" reklamira obuku između ostalog i za tretman "plazma penom". Upravo ovom metodom ona je, prema optužnici, mušterijama izazvala rane i opekotine sa trajnim posledicama

LAŽNA DOKTORKA OLGICA MARKANOVIĆ PONOVO MAMI MUŠTERIJE! Olgici sude za nadrilekarstvo, a ona obučava druge  kako da rade estetske tretmane

Foto: privatna arhiva

 

Na svom Instagram profilu Markanovićeva uverava pratioce da odlično radi svoj posao zbog kog se pre nepune dve godine i našla u pritvoru. Ona uverava pratioce da kod nje mogu da završe i kurs "na daljinu".

"Edukaciju možete raditi jedan na jedan, onlajn! Većinom su za kozmetičare, estetičare, ali je možeš odraditi i za sebe, bez ikakvog ustručavanja", poručuje Markanovićeva sa profila centra koji je osnovala, poručujući da "svako ko poželi može kod nje može postati doktor koji se bavi povećavanjem usana korigovanjem kapka, smanjenjem bora..."

Iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu potvrđeno je da je postupak protiv Olgice Markanović i dalje u toku pred sudom, da se saslušavaju oštećene, a potom treba da bude obavljeno veštačenje.

- Olgica nema meru zabrane rada, jer su ona, kao i lažni hirurg Sava Knežević radili nelegalno, na crno, bez propisanih uslova za rad. Čak i da ima meru zabrane, ona ne bi važila van granica Srbije - objašnjeno je u ovom tužilaštvu.

LAŽNA DOKTORKA OLGICA MARKANOVIĆ PONOVO MAMI MUŠTERIJE! Olgici sude za nadrilekarstvo, a ona obučava druge  kako da rade estetske tretmane

Foto: ilustracija

 

Lekari apeluju na sve građane da, pre nego što se upuste u bilo kakvu edukaciju ovakve prirode, moraju znati da estetskim korekcijama u vidu povećanja usana, podizanja kapaka i slično mogu da se bave isključivo doktori medicine, odnosno stomatologije. Takođe, potrebno je proveriti i ko je akreditovao određen kurs, kao i šifru akreditacije.

Podsećamo, Olgica Markanović je bila uhapšena 1. juna 2021, a 13. oktobra iste godine je prebačena u kućni pritvor. Godinu dana kasnije sud joj ukinuo meru zabrane kretanja. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je tražilo da bude osuđena na pet godina zatvora.

- Optužnicom se njoj i njenoj saradnici na teret stavlja da su u neregistrovanom "Medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih, u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije "lidokain-hlorida", koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma pen" zbog korišćenja struje - saopštilo je tada tužilaštvo.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading