Mali: Ko se bavi maloprodajom, mora da ima fiskalni račun i tačka
Tanjug/Rade Prelic

- Što se tiče toga, treba razlikovati one koji prodaju voće i povrće koje su sami proizveli, odnosno individualne poljoprivredne proizvođače koji nisu predmet e-fiskalizacije i oni po zakonu ne treba da imaju svoju fiskalnu kasu. Oni koji treba da uvedu fiskalnu kasu na pijačnim tezgama i u radnjama na pijaci, jesu oni koji prodaju robu široke potrošnje - rekao je ministar finansija, Siniša Mali, danas u Beogradu.

Kako je dalje naveo, pre nekoliko dana se desila jedna sporna situacija.

- Ako se ne varam, u Pančevu je to bilo. U Domestosu koji je prodavan na pijaci, nađene su kancerogene materije. Ako hoćete da prodajete robu, mora da postoji neki red. Dakle, da imate ulaz, izlaz, fiskalni račun. Ne može opravdanje da bude da je "vreme loše, sneg, sunce...". Možemo da radimo na uslovima za rad, ali ne možemo da dovedemo u pitanje sistem fiskalizacije - rekao je Mali.

Dalje je naveo da je "svaka ta roba nelojalna konkurencija onima koji rade po zakonu".

- Po mom mišljenju, potpuno je nemoguće da imate crno tržište, tu na nekoliko metara. Da razmišljate o kvalitetu, da li je čokolada koju prodajete istekla po roku ili nije... Ja razmišljam i o svojoj deci, ako kupuju nešto na pijaci. Dakle, oni koji se bave maloprodajom - moraju da izdaju fiskalne račune i tačka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading