kredit banka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kredit za refinansiranje je specifičan, on nam pruža mogućnost da se rešimo prethodnih dugovanja i uz veću finansijsku odgovornost, popravimo stanje u kućnom budžetu.

Zbog toga on može biti dobar sluga. Međutim, ako se dogodi da uzmemo kredit za refinansiranje, ali da ne promenimo finansijske navike koje su nam donele problem pri otplati prethodnog kredita, onda ćemo samo upasti u još veći problem.

Da bi nam kredit za refinansiranje pomogao da rešimo neki finansijski problem potrebno je da obratimo pažnju na tri stvari pre nego što se za njega odlučimo.

Pronađite najpovoljniju ponudu

To možete da uradite tako što ćete uraditi poređenje svih kredita za refinansiranje na jednom mestu, a treba da imate u vidu da banke često personalizuju ponude, tj. da one ponude koje su zvanične nisu iste koje možete vi lično da dobijete kada odete u banku. Tada je možda dobro potražiti i pomoć kreditnih savetnika, koji znaju gde vi lično možete dobiti najpovoljniji kredit za refinansiranje.

Uporedite visinu sadašnje mesečne rate

Manji anuitet ne znači uvek da je kredit jeftiniji. Uzmite u obzir troškove koji nastaju prilikom refinansiranja, troškove prilikom vraćanja prethodnog kredita na preostali iznos glavnice, kao i potencijalne troškove obrade novog kredita.

Troškovi novog kredita

Svi troškovi novog kredita koji podižete mogu da se vide u ponudi koju je banka dužna da vam predoči. Tu ćete naći podatke o efektivnoj kamatnoj stopi i ukupnom trošku kredita, a to će sve biti prikazano kroz reprezentativni primer koji bi trebalo da vam pomogne da bolje razumete koliko plaćate za kredit. Ovo su tri najvažnije stvari na koje treba da obratite pažnju pre nego što se odlučite za kupovinu kredita za refinansiranje. Ukoliko vam je potrebna pomoć da pronađete najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit.

(Kamatica)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading