mrtvi ujak
Foto: Printscreen/Twitter

Brazilska policija uhapsila je ženu za koju se sumnja da je dovela mrtvog čoveka, za koga je rekla da joj je ujak, u banku da dobije kredit. Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi žena na šalteru banke Itau u Rio de Žaneiru kako podiže glavu starijeg čoveka u invalidskim kolicima i pokušava da mu stavi olovku u ruku.

Policija navodi da je osumnjičena pokušavala da podigne kredit u iznosu od 3.000 dolara, koji je banka već odobrila, ali za koji je bilo potrebno i odobrenje od ujaka. Muškarac na snimku nije reagovao na zahteve žene. Dok je pokušavala da mu da olovku, ruka mu je bila malaksala, a glava padala unazad, piše CNN.

"Ne mogu da potpišem za tebe, ti moraš"

"Ujače, slušaš li? Moraš da potpišeš. Ako ne potpišeš, nema šanse. Ne mogu da potpišem za tebe, moraš. Hajde potpiši, nemoj da bude problem, ne mogu, uradi to više", čuje se kako mu žena govori. Šef civilne policije Rio de Žaneira Fabio Luis Souza rekao je da su zaposleni u banci tada odlučili da pozovu hitnu pomoć. Po dolasku Hitne pomoći, utvrdili su da je muškarac bio mrtav već nekoliko sati. Policija vrši uviđaj i pokušava da utvrdi kakva je tačno veza između osumnjilčene i mrtvog muškarca. Za sada nije podignuta optužnica.

Advokat porodice demantovao je policijski izveštaj: "Stvari se nisu tako odvijale. Čovek je živ doveden u banku. Moja klijentkinja je potpuno potresena, uzima lekove".

 

 

Obdukcija je otkrila nove detalje

Brazilska novinska agencija Metropoles dobila je obdukcioni izveštaj koji ukazuje da je smrt čoveka prouzrokovana "bronhoaspiracijom i srčanom insuficijencijom". Takođe je utvrđeno da je neuhranjen. "Takvi podaci potvrđuju nekroskopske nalaze pothranjenosti i bronhoaspiracije. Prethodne srčane bolesti su takođe doprinele smrti", navodi se u izveštaju. Mrtvozornik čeka rezultate dodatnog testa kako bi se utvrdilo da li je muškarac otrovan.

Biznis insajder prenosi da je veštak koji je potpisao preliminarnu forenzičku analizu zaključio da nema dovoljno dokaza da se zaključi da li je Paulo umro na putu do banke ili unutar banke ili je umro pre toga. Međutim, obdukcija je otkrila da krvni ugrušci u njegovom vratu sugerišu da je umro ležeći. Advokat i dalje tvrdi da je njegov klijent nevin i kaže da ima svedoke. Istraga se nastavlja.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading