DA LI ZNATE ŠTA ZNAČI SADUŽNIK? Ukoliko razmišljate o podizanju kredita, na ovaj način ćete se dodatno osigurati
Foto: Shutterstock

Verovatno najčešći primer podizanja kredita sa jednim sadužnikom jeste kada jedan bračni par podigne stambeni kredit i onda ga zajedno otplaćuju. U tim situacijama supružnici upare svoja mesečna primanja i zajedno pred bankom garantuju da će do kraja isplatiti kredit koji su podigli.

U suštini, sam proces apliciranja i odobrenja kredita je u ovim situacijama malo kompleksniji nego kada kredit podiže samo jedna osoba, ali - nema potrebe za brigom, nije reč o nekom suviše komplikovanom procesu. Suština je da dve osobe ovde dele pravo podizanja kredita i obavezu otplate kredita. To je za neke jedini način da uopšte budu kreditno sposobni i da im banke odobre pozajmicu. Sa druge strane, ovo je na neki način i logičan izbor: ukoliko ste partneri i već delite neke troškove, logično je da ćete i zajednički učestvovati i u kupovini nekretnine.

Dakle, iako termin sadužnik nije tako često pominjan, čak ni kada se priča o kupovini kredita od banke ili o ličnim finansijama - ovo je, ipak, poprilično česta situacija.

Ukoliko smatrate da ćete lakše otplatiti kredit ako imate sadužnika, onda se raspitajte kod banaka da li ovakva opcija postoji i za neku drugu vrstu pozajmice, pored već pomenutih stambenih kredita.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading