prijedor
Foto: Printscreen/YouTube/ N1

Kako "Nezavisne" saznaju, oštećena je Ziraat  banka, jer nakon što su predali zahtev u Republičku upravu za geodetske poslove  za knjiženje te hipoteke, banka je isplatila kreditni plasman, međutim nakon toga oni su povukli zahtev za knjiženje tako da je nekretnina ostala u njihovom vlasništvu.

Kako je pojasnio naš izvor, osumnjičeni su potom tu nekretninu dali drugom pravnom subjektu po ugovoru o izmirenju duga, tako da je ta nekretnina koja je trebala biti data kao hipoteka za kreditni plasman prešla u vlasništvo trećeg pravnog lica.

Kako je saopšteno iz PU Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu podneli su izveštaj protiv njih zbog sumnje da su počinili krivično delo prevara, dok se R.B. i R.Š. na teret stavljaju još i krivična dela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i zloupotreba položaja odgovornog lica.

"Krivična dela osumnjičeni su počinili tokom 2017. godine na način da su na nekretninu u Prijedoru koja je bila u procesu upisa založnog prava za kreditni plasman banke iz Sarajeva u iznosu od 3.500.000 KM, na osnovu ugovora o izmirenju duga prema jednom osumnjičenom licu izvršili upis hipoteke nad tom nekretninom u njegovu korist”, saopšteno je iz PU Prijedor.

Dodaju da su na taj način osumnjičeni pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3,5 miliona maraka, za koliko je oštećena banka iz Sarajeva.

Bonus video:

 

 

Alo/Nezavisne

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading