devojka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Bez obzira da li je u pitanju keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, nijedna od ovih bankarskih pozajmica vam neće praviti problem ukoliko ih uzimate namenski, tj. ako imate jasan plan za šta vam taj novac treba. Upravo ovaj momenat je često ključan kada je reč o možda i najvećoj zabludi kada je reč o kreditima.

A ta najveća zabluda može da se sažme u jednu rečenicu koju često imamo prilike da čujemo:

- Svi uzimaju kredite, pa što da ne uzmem i ja...

Upravo u ovakvom pristupu može da leži koren kasnijih problema u otplati kredita.

Kada je reč o kreditima, ključna stvar kada ih podižemo u banci često ne mora da bude ni NKS ni EKS, niti dodatni i skriveni troškovi, već pre svega jasna ideja zbog čega kupujemo kredit od banke.

OVO SU NAJVAŽNIJA TRI USLOVA ZA BEZBRIŽNU OTPLATU KREDITA Jedna greška donese kasnije previše problema

Alo! Ilustracija

 

 

Da li je to kupovina stana (stambeni kredit), refinansiranje nekog postojećeg kredita ili drugog bankarskog proizvoda za koji otplaćujemo rate (kredit za refinansiranje) ili jasan cilj zbog koga uzimamo keš kredite - potpuno je svejedno, dok sa sigurnošću znamo tri stvari. One su:

-svrha kupovine kredita od banke
 -tačna cifra koja nam treba
-imamo prihode koji nam obezbeđuju otplatu kredita

Kada su ispunjena ova tri uslova, onda je gotovo izvesno da nećemo imati problema sa otplatom bilo kog kredita. Međutim, još jednom valja istaći da treba izbegavati podizanje kredita 'zato što ih svi drugi uzimaju' ili ako nemate jasnu ideju koliko vam novca tačno treba i za šta vam je potreban taj novac. Ukoliko ste ispunili makar ova dva 'uslova', onda ste dobar deo posla već odradili i lakše ćete otplatiti kredit koji kupujete od banke, piše Kurir.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading