zoo vrt
Tanjug / Dušan Aničić
zoo vrt

Tanjug / Dušan Aničić

Zoo vrt, Foto: Tanjug / Dušan Aničić

Nove ture, obnavljanje staza, kao i nove manifestacije, očekuju nas od proleća 2019.

- Jedna od novih tura biće i ona za parove. Želeli smo da damo mogućnost parovima da baš na ovom mestu dožive romantiku obilazeći zaljubljene parove životinja. Naš vodič ispričaće im zanimljive priče o životinjama koje gaje posebna osećanja prema svojim izabranicima - najavljuje Srboljub Aleksić, direktor beogradskog zoo-vrta.

"OVO MU NIJE PRVI PUT" Bajaga se oglasio posle brutalnog napada: Naravno da će moj koncert podržati Beograd, neće valjda Zagreb!

Posebne ture biće osmišljene i za porodice, kompanije, ali i one koji dolaze u vrt sami, da baš ovde dan provedu u fizičkoj rekreaciji i mentalnom opuštanju, u samom centru grada.

"Staza kroz istoriju“ vodiće posetioce od starijih ka novijim delovima vrta i od starijih ka novijim stanarima.

- Poseta zoo-vrtovima je u porastu svuda u svetu, pa i kod nas. Tako je samo tokom ove godine zabeležena rekordna poseta od 430.000 ljudi - rekao je Miroslav Knežević, državni sekretar za trgovinu, turizam i telekomunikacije, i dodao da će obogaćivanje ponude biti dobro presvega za Beograđane, ali i za sve koji na to mesto dolaze iz cele Srbije i inostranstva.

Zoološki vrt u Beogradu

Alo / Nenad Vujanović

Zoološki vrt u Beogradu, Foto: Alo / Nenad Vujanović

Svi posetioci moći će da dobiju i knjižice pomoću kojih će deca i odrasli moći da nauče nešto novo, ali i da se igraju i zabave se.

Bonus video: Završetak prikaza na vojnom aerodromu - "Sloboda 2019"