Astrologija i cveće
Shutterstock
Astrologija i cveće

Shutterstock

Astrologija i cveće, Foto: Shutterstock

Ovan – Orlovi Nokti

Tvrdoglava, živahna i gotovo neuništiva, savršeno odgovara ljudima koji su poznati kao odlični lideri koji uspevaju da se brzo prilagode svim situacijama, i da još brže steknu nova prijateljstva gde god se nađu. Iako možda ne važi za najelegantniju i najprefinjeniju biljku na svetu, ovaj cvet je obdaren izuzetnim mirisom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Bik – Divlji Mak

Na više mesta se može pročitati kako su Bikovi fascinirani belim radama, ljubičicama ili dalijama, ali ukoliko baš želite da nekom posebnom Biku stavite do znanja koliko cenite njegovu postojanost, klasičan šarm i vedrinu kojom plene čak i u najtežim životnim situacijama – radije mu poklonite divlji mak. Ovaj cvet je oličenje prirodnosti, hedonizma i lakoće života, a istovremeno svojom jarko crvenom bojom asocira na akciju, strast, užitak.

Blizanci – Lavanda

Svaki pravi Blizanac poznaje moć prijateljstva, ceni dobar razgovor, slobodu i nesputanost. Dobro je poznata njihova nepresušna energija i društvenost koja, nekad može dovesti i do zamora. Lavanda je, s druge strane, cvet koji poseduje upravo tu moć da relaksira i puni baterije prvenstveno mirisom koji osvežava i regeneriše a zatim i svojim izgledom koji predstavlja savršen spoj klasičnog i mladalačkog. Sve ove karakteristike izuzetno poštuje svaki pripadnik trećeg horoskopskog znaka, pa je zato upravo plava lavanda idealan poklon za nemirnog Blizanca.

Rak – Bela ruža

Najosetljiviji znak horoskopa uživa u najdelikatnijem i najnežnijem cvetu iz porodice ruža. U njenoj biserno beloj boji je sadržana sva ljupkost, elegancija, nevinost, ali i preterana brižnost koja se može graničiti i sa strahom. Takođe, bela ruža tako se savršeno uklapa sa vladajućom planetom ovog horoskopskog znaka, Mesecom, pa u njoj vidimo i jedan široki spektar emocija kojima nije tako lako zagospodariti u svakodnevnom životu. Bilo kako bilo, ruža bele boje je savršen simbol iskrene ljubavi, koja svakog Raka obara s nogu.

Lav – Suncokret

Zodijak, horoskop, lav

Foto: Shutterstock

Zodijak, horoskop, lav, Foto: Foto: Shutterstock

Postoji li cvet koji istovremeno simbolizuje društvenost, entuzijazam, vitalnost, samopouzdanje, ponos? Verovali ili ne, taj cvet je suncokret, dominantan i samouveren čak i na jednoj najobičnijoj livadi! NJega, baš kao i Lava, jednostavno ne možete staviti u drugi plan, ma koliko se trudili. U potrazi za savršenim autoritetom, idealnim vođom i dostojanstvenim saputnikom, nepogrešivo okreće glavu Suncu, i oko sebe okuplja creme de la creme svakog društva. Suncokret je zaista idealan izbor za ambicioznog i optimističnog Lava.

Devica – LJutić

Sićušan, gotovo neupadljiv ljutić je idealan cvet za analitičnu i uvek promišljenu Devicu. Simbol je skromnosti, praktičnosti i spretnosti, ali u njegovom jednostavnom izgledu vidimo i sliku urednosti i težnje ka savršenstvu, što svakako krasi pripadnike ovog zemljanog znaka. LJutić odiše klasikom i elegantnim izgledom, a istovremeno svojom zlatno žutom bojom asocira i na mladost, detinjstvo i optimizam. Poklonite ovaj cvet vrednoj i sposobnoj Devici, ne postoji bolji način da je podsetite da malo igre neće narušiti njenu svakodnevnu rutinu!

Vaga – Orhideja

Nadaleko čuvena po svojoj lepoti i raskošnom izgledu, orhideja svakako spada u red onih cvetova koji će svakoj pravoj Vagi izmamiti osmeh na lice. Upravo ovaj horoskopski znak više od svega ceni učtivost, eleganciju, dobre međuljuske odnose, gospodske manire, umetnost i ima urođen osećaj za pravdu.

Orhideja stoga može poslužiti kao izvor prirodne energije koji, bar na kratko, podseća da je savršenstvo teško dostižno ali ne i nemoguće!

Škorpija – Božur

Osim što je krv crvena boja božura izuzetno privlačna gotovo svim Škorpijama, ovaj cvet je oduvek važio i za simbol strasti, požude i bogatstva. Sve to savršeno odgovara jednom fiksnom vodenom znaku koji je spreman da da sve od sebe samo onda kad oseti da je neko dovoljno mističan, zavodljiv, pa čak i pomalo opasan da bi se na njega trošila energija. Božur, kako svojim izgledom, tako i opojnim mirisom, podržava Škorpiona na putu do cilja i daje mu sasvim dovoljno snage da se suoči sa najvećim mogućim izazovima.

Strelac – Karanfil

Tipičan Strelac je nepopravljivi optimista koji poseduje sasvim dovoljno volje i snage da svakodnevno prkosi dosadi, melanholiji i statičnosti. Više od svega ceni svoju, ali i tuđu slobodu, ne priznaje ograničenja, spreman je da filozofira na svaku zadatu temu a istovremeno sve to ume da maskira svojim urođenim šarmom i dobrim smislom za humor. Baš kao i Strelac, i karanfil osvaja svojom ljupkošću i nenametljivim mirisom, a poseduje i taman toliku dozu revolucionarstva koja vraća veru i osmeh na lice u trenucima kada mislimo da je sve izgubljeno.

Zodijak, horoskop, strelac

Foto: Shutterstock

Zodijak, horoskop, strelac, Foto: Foto: Shutterstock

Jarac – Dan i Noć

Poznatiji i kao trobojna ljubičica ili viola, ovaj cvet je oduvek važio za simbol jedinstvene, unikatne lepote, one koja prkosi kako vremenu tako i najrazličitijim životnim okolnostima. I zaista, postoji li neko postojaniji, izdržljiviji i uporniji od Jarca? Reklo bi se da je odgovor ne, jer je Jarac baš kao vino, što stariji to bolji. A sve zahvaljujući svom bogatom životnom iskustvu koje ga je naučilo da vredno radi, uvek bude korak ispred drugih, i najvažnije – štedi za crne dane. Posle kiše dođe sunce, posle noći dolazi dan, a Jarac… Jarac to sve posmatra sa smeškom jer je on odavno pripremljen i na jedno i na drugo!

Vodolija – Gladiole

Najjednostavnije objašnjenje za vezu koja postoji između gladiola i Vodolija je iskrenost koja razoružava. Otvorenost, prijemčivost, objektivnost, komunikativnost – samo su neke od osobina koje krase jedanaesti horoskopski znak. Vodolije cene humanost, tragaju za istinom i univerzalnim Dobrom, nepopravljivi su idealisti koji se trude da i u najtamnijem tunelu vide dašak svetlosti. Gladiole svojim sabljastim listovima i ponosnim držanjem imaju moć da naglase Vodolijin pozitivan stav, ali i da ih ohrabre da nikada ne odustaju od svog cilja i svojih plemenitih uverenja.

Ribe – Lotos

Kao što se u svakom cvetu lotosa krije savršen spoj lepote, čistote i mudrosti, tako i u svakom pripadniku poslednjeg horoskopskog znaka spava jedan nepopravljivi romantik, senzualan ali često preosetljiv da se suoči sa surovom svakodnevnicom. Lotos je zato idealan cvet za svaku Ribu, koji služi da je podseti da nije sve tako crno i da se u svemu što nas okružuje može naći i najmanja doza pozitivnog i dobrog. Iskreno srce, nenametljiva kreativnost i gotovo urođena intuicija su ono čime svaka Riba treba da se ponosi – baš poput lotosa koji je spremno prihvatio svoju “moć” da netaknuto plovi čak i najprljavijim vodama!