Hotel
Printscreen / Instagram
Langam Hotel, Foto: Printscreen / Instagram

Londonski Langam je jedan od najpoznatijih hotela sa pet zvezdica u Velikoj Britaniji. Međutim, iza tog luksuza krije se mračna prošlost, a posebno je zastrašujuća jedna soba i to 333.

Hotel je počeo sa radom 1865. godine i imao je da ponudi 500 soba i apartmana. U njemu su boravile mnoge poznate ličnosti poput Marka Tvena ili Oskara Vajlda.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hotelite (@the_hotelite) on Apr 29, 2020 at 11:21am PDT

Ipak, izgleda da osim regularnih gostiju ovde ponekad svrate i duhovi, pogotovo viktorijanski gospodin sede kose, nemački princ, ranjenik, batler ili mnogi drugi za koje se tvrdi da proganjaju posetioce hotela.

Decenijama se prepričava strašna priča o viktorijanskom doktoru koji je u ovom hotelu ubio ženu dok su bili na medenom mesecu i potom izvršio samoubistvo. Oni koji su ga videli tvrde da nosi dug kaput i kravatu, a posebno su strašne njegove izrogačene oči.

Tu je i nemački princ koji je skočio sa 4. sprata (najčešće ga viđaju u jutarnjim satima), muškarac sa ogromnom ranom na licu (najviše luta hodnicima), vladar Napoleon III (preferira podrum), batler koji se šeta hodnicima u čarapama itd.

Svi se, ipak, najviše plaše sobe 333 u kojoj se dešavalo da duh proganja goste tokom spavanja, a jedna gošća se požalila da joj duh toliko drmao krevet da je jedino rešenje bilo napustiti hotel istog trenutka.

Soba 333 intrigirala je mnoge novinare, pisce i lovce na duhove, pa su mnogi hteli da okušaju sreću i prespavaju ovde ne bi li možda naleteli na duha.

1973. godine, novinar BBC-ja Džejms Aleksander Gordon odlučio se taj poduhvat, ali ga je tokom noći probudila neka neobična svetlost koja ubrzo poprimila ljudski oblik. Gordon je tvrdio da je pojava lebdela iznad zemlje i nosila viktorijansku odeću. Kada je raširila ruke i krenula ka njemu, novinar je iskočio iz kreveta i pobegao iz sobe.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Naotaka Yamamoto (@nakanakanakanaka22) on Apr 7, 2020 at 6:13am PDT

Čak je i Stjuart Broad, igrač engleskog kriket tima, imao neobično iskustvo iz sobe 333.

"Bilo je toliko toplo da nisam mogao da spavam. Odjednom su slavine iz čista mira počele da rade i puštaju vodu. Uključio sam svetlo i isključio vodu. Kada sam isključio svetlo, voda je ponovo krenula. Bilo je mnogo čudno", rekao je Broad.