Đakuzi, kada, kupanje, romantika, veza
Shutterstock, ilustracija
Đakuzi, kada, kupanje, romantika, veza

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kad pomislite na trenutke u kojima se osećate najopuštenije i srećno nakon s*ksa, sigurno vam kroz glavu ne prolaze misli o infekcijama. Međutim, neke stvari ne smete činiti jer mogu biti štetne po vašu vaginu.

Zaboravili ste da mokrite

Tokom polnog odnosa bakterije mogu dospeti u vašu bešiku. Ovo može odvesti do infekcija, pa je zato vrlo važno mokriti jedan sat nakon s*ksa.

Nakon mokrenja obrišite se od napred prema pozadi kako biste izbegli širenje fekalija s anusa u vaginalnu zonu. Zbog oteklina i mikro oštećenja koji se mogu pojaviti tokom odnosa, vaša koža je sklona infekcijama.

Pranje sapunom i različitim gelovima

Neke žene osećaju potrebu za supunom i tuširanjem, ali to stvarno nije potrebno. Vaša koža je vrlo osetljiva nakon odnosa i može doći do alergijske reakcije na jake hemikalije u sapunima i različitim gelovima. Korištenje sapuna može dovesti do iritacije vagine i suvoće.

Vagina je organ koji se sam čisti i treba se prema njemu odnositi vrlo nežno, pa ako nešto ne stavljate u svoja usta, ne bi trebalo stavljati u oko ili u vaginu. Ako se ipak želite istuširati, koristite čistu vodu.

seks

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Spavanje u s*ksi rublju

Pamučno rublje je najbolje jer je prozračno. Treba izbegavati poliester i najlon. Nakon s*ksa je vaša koža topla i vlažna, zahvaljujući znojenju, vaginalnom sekretu sekretu. Sintetičko donje rublje zadržava vlagu, pa postoji rizik od infekcije. Vagini je potrebna prozračnost. Zato ostanite goli ili koristite pamuk.

Vruća kupka

Kupka puna mehurića nakon seksa može zvučati kao savršena aktivnost, ali evo loše vesti. Stidne usne se povećavaju tokom seksa kao reakcija na stimulaciju i kako bi se otvorila vagina, što znači da zapravo imate velike šanse za infekciju. Ako ste u vrućoj kupki s partnerom, to znači da ste izloženi njegovim bakterijama. Takođe, veliko izlaganje vodi smanjuje efikasnost obrane od infekcija.

Korišćenje vlažnih maramica

Ako ste osetljivi na hemikalije kao što su alkohol, glicerin, mirisi i određena ulja, upotreba vlažne maramice za brisanje može izazvati iritaciju. Znakovi koji upućuju na ovaj problem su crvenilo, oticanje i svrabež.

čarape, moda, stil, seks, devojka, ljubav, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija