Šminka
Youtube printscreen / Lia Griff
Šminka

Youtube printscreen / Lia Griff

Šminka, Foto: Youtube printscreen / Lia Griff

Započnite s primerom

Ako su vam se linije smeha urezale, ovo vam može dati svežiji, mlađi izgled. Naša koža se suši i tanji s godinama, tako da proizvodi koji su korišćeni pre pet godina mogu danas izgledati prilično neusaglašeno na licu. Sada se zahteva nanošenje temeljnog sloja kože. Kvalitetan prajmer popunjava male bore, čineći ih manje vidljivim.

prajmer

lice

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uslovi koriščenbja tečnog pudera

Ako stavite podlogu direktno preko starije kože, verovatno ćete dodati još godina svom izgledu. Taj gusti "kaput" ima tendenciju da se razbije u duboke pukotine, koje izgledaju mnogo gore od finih linija koje pokušavate da sakrijete. Umesto toga, nanesite hidratantnu kremu, prajmer, a zatim lagani tečni puder za dodatnu vlažnost kože. Predog je da ga nežno nanesete sunđerom, umesto da je trljate prstima.

puder lice lepota

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Izbegnite "klovnske oči"

Nanošenje šminke na oči zahteva preciznost. Nažalost, vid ima tendenciju opadanja s godinama. Ako ne vidite dobro, možda nećete pravilno nanijeti šminku. Rezultati mogu uključivati klovnerski namaz senke. Rešenje: Nabavite sebi uveličavajuće ogledalo.

Pojačajte oblik oka

Kako starimo, očni kapak obično padaju, tako da je cilj skrenuti pažnju sa kapka i otvoriti vizuelno oko. Ajlejner je ključ. Nanesite ga veoma tankom prugom duž linije na kojoj trepavice počinju, odozgo i odozdo. Ovo će poboljšati oblik vašeg oka i stvoriti iluziju gustine trepavica. Koristite meke nijanse i lagane poteze kada nanosite senku za oči.

Oko, obrva, šminka

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Vratite obrvama fromu

Obrve su izuzetno važne jer uokviruju lice. Ali obrve imaju tendenciju da postaju tanje i sede s godinama. Da biste "vratili obrve", koristite olovku za obrve koja se utapa u vašu boju kose. Postavljanje praha preko olovke pomoći će da ostane trajno. 

Obrve

shutterstock

 Foto: shutterstock

Ne daj da usne 'iskrvare'

Malo stvari privlači pažnju na bore poput krvarenja boje usana. To se dešava zato što je ruž ili sjaj bukvalno skliznu s usana i odaju neuredan izgled.

šminkanje

Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Tri koraka za stvaranje mlađih usana

Započnite premazivanjem usana podlogom. Zatim usne potpuno popunite olovkom. Na kraju, pomoću četkice za usne nanesite ruž za usne. Odaberite boju sa dovoljno pigmenta da pojačate usne, a da pritom ne budu prejako sjajne.

šminkanje

Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Prekrijte tamne kolutove oko očiju

Da biste kamuflirali tamne krugove, koristite jednu nijansu svetliju od vaše kože i žućkaste boje. 

podočnjaci plavuša

Profimedia

Foto: Profimedia

Pažljivo sa hajlajterom

Ukoliko imate izražene bore oko očiju, izbegavajte hajlajter da nanosite u tom predelu jer će "svračije nožice" biti još istaknutije. Hajlajter nanesite tik iznad jagodnične kosti, duž nosa i predela između obrva, brade i blago iznad gornje usne.

Rmumenilo ili bronzer

Koristite sveže boje, recimo kajsija ili bebi roze čime će se svežina lica istaći. Takođe, rumenilo nanosite ispod jagodične kosti

Šminkanje, šminka, lice, nega

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Neutralisati bore

Bore oko usana i na čelu tretirajte svetlim tonom pudera koji ćete sunđerom utapkati i sjediniti sa bojom podloge koju koristite. Sav trik je u dobrom senčenju lica koje će vizuelno izgledati mlađe i do 10 godina ako savladate ovve veštine.