NAJVEĆI IZVOR BAKTERIJA I ZARAZE U KUHINJI Ovih ŠEST STVARI nikako ne stavljajte u MAŠINU za pranje posuđa, uništićete SVE

Pazite šta ubacujete u mašinu.

Oprani sudovi Oprano posuđe Mašina za pranje sudova posuđa
Foto: Shutterstock

 Mašina za sudove je verovatno omiljen komad bele tehnike domaćicama širom sveta, a moramo da priznamo da je postalo teško zamislite život bez ovog aparata. Često nam priskoči u pomoć kada smo premorene i kada je pranje sudova poslednje za šta imamo snage, no postoje određene stvari koje je ipak bolje oprati koristeći stari dobri sunđer i deteržent.

 

Ovi sudovi ipak nisu za mašinu za sudove, perite ih ručno: Pročitajte OVDE kako da stešete liniju i istopite višak kilograma.

1. Drveni pribor za jelo: Varjače, drveni tanjiri, posudice ili bilo šta drugo od drveta mogu zbog visoke temperature u mašini da promene svoju strukturu, pa čak i da puknu! Zato radije birajte da ih operete na onaj "staromodan" način uz žicu i dobro trljanje.

2. Kristalne čaše: Osetljivi kristal lako može da "nastrada" u mašini, ali i staklo vremenom može da izgubi sjaj. Zato ih perite ručno i koristite nežan deteržent.

Sudovi Posuđe Tanjiri Čaše
Foto: Shutterstock

3. Bakarno posuđe: Visoke temperature i agresivni deterdžent mogu da izazovu rđanje bakarnog posuđa. Pročitajte OVDE šta treba da jedete da bi imali savršenu kožu.

Grabulje drže čaše
Foto: Pinterest

4. Rende: Rende je mučno oprati, pa ih rado gurnemo u mašinu, ali kako se ostaci hrane često "sakriju" u uglovima do kojih mašina ne može da dopre, ipak je bolje oprati ih ručno i to vrlo pažljivo. U suprotnom se može desiti da neka mrvica hrane ostane zakačena i da se vremenom čak i ubuđa!

Domaćica, dom, sređivanje, kuhinja
Foto: Shutterstock, ilustracija

5. Skupi, kvalitetni noževi: Redovnim pranjem noževa u mašini, oni moglu vrlo brzo da otupe. Posebno kada je reč o keramičkim noževima; pridužićeš im trajanje ako ih pereš ručno!

Nož Noževi Set Komplet kuhinjskih noževa
Foto: Shutterstock

6. Posude za hranu kućnih ljubimaca: Mačke, a posebno psi rado njuškaju napolju, a često i pojedu stvari koje mi ne bismo ni pomirisali. Često se u njihovim ustima zbog toga skupe bakterije, koje kasnije prenose na svoje posuđe, a lako se može desiti da temperatura u mašini za sudove ne "ubije" sve njih, pa se prenesu na sudove iz kojih mi obedujemo. Zato radije birajte da pseće posudice perete ručno i to posebnim sunđerom samo za tu svrhu!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi