sirup, žalfija, napitak
shutterstock.com
sirup, žalfija, napitak

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Dobra kombinacija lekovitih biljaka može pomoći kod prevencije i lečenja virusa, prehlada i gripa, ali i može ojačati naš imunitet i sačuvati zdravlje.

Predstavljamo vam stari recept za sirup protiv kašlja i jačanje imuniteta, baš onakav kakav su nekada pravile naše bake.

DA LI STE SE VEĆ UVERILI U EFIKASNOST OVOG SIRUPA?

 

Glavni sastojci u ovom sirupu su žalfija, savršena za grlobolju i prevenciju infekcija, bosiljak - biljka sa protivupalnim dejstvom i lovorov list, fantastičan prirodni lek za čišćenje disajnih puteva.

Svakog jutra uzimajte po kašičicu ovog sirupa tokom jeseni i zime i ojačajte imunitet biljnim eliksirom. Korišćenje domaćeg sirupa preporučuje se i kod grlobolje i kašlja.

sirup, žalfija, napitak

Freepik/freepik

Foto: Freepik/freepik

Sastojci:

2 ravne kašike želafije
12 komada lovorovog lista
2 ravne kašika bosiljka
15 kašika šećera (može i smeđi šećer)
350 ml vode

sirup, žalfija, napitak

Freepik/freepik

Foto: Freepik/freepik

Priprema:

Pržite šećer na srednjoj vatri dok se ne karamelizuje. Dodajte mu vodu i mešajte dok ne dobijete tečan oblik sirupa. Ostavite da tečnost provri, pa dodajte žalfiju, bosiljak i lovorov list. Ostavite da se kuva još 5 do 7 minuta, pa sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno da stoji oko 4 sata.

Dobijeni sirup procedite i očistite od boiiljaka pre nego što ga sipate u teglu.

Čuvajte sirup na hladnom i tamnom mestu.

Komentari (1)

Mediha

14.11.2020 11:12

Dragi moji procitala sam Rezept za ovaj Sirup i odmah sam napravila jednostavno je za napraviti a ove sastojke ima skoro svako u svojoj kuhinji. Jako je ukusno i vjerujem sa ce dobro doci u ovom ludom vremenu vurusa i prehlada Pribajte sigurno ce biti od koristi LP