indija, himelajska so,
Pixbay
indija, himelajska so,

Pixbay

Foto: Pixbay

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene tople vode svakoga jutra, dok je zapad tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je so štetna za čovekovo telo. Tačnije, kada se topla voda začini himalajskom ili cvetom od soli, njen dobar uticaj je garantovan.

DA LI ĆE TE PROBATI OVAJ VID LEČENJA?

 

Napitak se priprema tako što se u čašu mlake vode sipa jedna kašičica soli i nakon iscrpnog mešanja, pije u jednakim gutljajima. Ukoliko je ovaj ukus teško prihvatljiv, so možete sipati u razne kapsule za lekove i popiti je uz čašu toplije vode. za pripremu napitka preporučuje se himalajska ili cvet soli.

Problemi sa probavom

Čaša posoljene vode pokreće enzime koji ubrzavaju probavni trakt. Ukoliko se čaša tople slane vode popije svakoga jutra, vrlo brzo se mogu primetiti pozitivne promene i izregulisana probava.

devojka,napitak, lek

profimedija

Foto: profimedija

Naime, topla slana voda reguliše mikrofloru u crevima. Ono što je jedan od osnovnih razloga stvaranja gasova u digestivnom traktu jesu gljivice. U našem organizmu se prirodno nalazi gljivica - kandida.

Takođe, još jedan od većih digestivnih problema je gorušica koja u osnovi predstavlja vraćanje kiseline iz želuca do jednjaka. Ona stvara izuzetno neprijatan osećaj peckanja i bola u želucu. Čak i ovo stanje semožete regulisati korišćenjem tople vode sa himalajskom ili cvetom od soli.