POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Kada čujete koje su sve dobrobiti svinjske masti, pokajaćete se što je pre niste jeli!

Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33% manje zasićenih („loših“) masti od maslaca

Mast, kuhinja, meso,
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Konzumiranje 'obične', crne kafe pokazala se dobrom kad je reč o povećanju holesterola u telu. Kafa je bogata antioksidansima koji štite srce, a ako ne preterujete u konzumiranju, nema potrebe nema potrebe da je izbacujete.

 

Crveno meso, tvrdi Reinagel, ima lošu reputaciju iz sasvim pogrešnih razloga. Filet mignon komadi su nutritivno vrlo „jaki“ i zbog toga dobri za zdravlje srca. Crveno je meso dobar izvor proteina, vitamina B, cinka i ostalih nutrijenata te sadrži i mononezasićene masnoće, slične onima iz maslinovog ulja pa se preproručuje njegova konzumacija.

"SOČNO I UKUSNO" SADA JE "PLASTIČNO" Kilogram ove voćke iznosi 350 dinara, a u Srbiji je pomama među narodom samo da osete koliko je "lepa"!

Krompir, krompiri, povrće, kuvanje, ručak
Foto: Shutterstock, ilustracija

Svinjska mast

Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33% manje zasićenih („loših“) masti od maslaca, dvaput više onih „dobrih“, mononezasićenih i tri puta veći udeo omega 3 masnih kiselina. Iako nutricionistkinja savetuje da primarni izvor masnoća ostane maslinovo ulje, ne vidi ništa loše u tome da vam svinjska mast bude druga na listi. BBC piše da je svinjska mast odličan izvor vitamina B i minerala.

 

Krompir

Ako smanjujete količinu soli koju konzumirate u danu, trebalo bi da povećatre unos kalija, savetuju nutricionisti. Jedite sveže voće, povrće i žitarice, a jedan od najboljih izvora kalijuma je krompir.

Kuhinjsko posuđe koje skuplja najveći broj bakterija i narušava zdravlje je upravo ovo!

AUTOR: Hayat/M.M. DATUM I VREME: 03.11.2019. 09:00 Neke predmete koje koristite kod kuće morate hitno izbaciti iz upotrebe Foto: Shutterstock, ilustracija Kao i sve drugo u vašem domu, i kuhinjsko posuđe, aparati i druge pomoćne spravice imaju svoj rok trajanja, posle kojeg bi ih trebalo zameniti novim.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi