Piletina
Shutterstock
Piletina

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ko nije pravio obavezno da proba. Inače, može da se sprema na tri ringle, uporedo i bude sve za 20 minuta, ali ovde idemo jedno po jedno da bi postupak bio lepo prikazan.

Sastojci:

1 pileće belo meso
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
600 ml mleka
ulje
100-200 gr tvrdog sira
2 kašike mekog brašna
2 kašike parmezana (40 gr)
so, biber, suvi začin, peršun po ukusu
400 gr testenine (školjke)

Priprema:

Piletini skinuti kožicu i odvojiti kost, a zatim iseckati na sitne kockice.

U jednoj šerpi ili tiganju zagrejati ulje ( 50 ml ) pa spustiti meso, začiniti i propržiti dok ne ispari voda i lagano krene da se peče.

Zagrejati ulje ( oko 100 ml ), dodati brašno ša 2 -3 minute pržiti uz stalno mešanje. Naliti zatim mleko i neutralnu pavlaku, dodati začine pa mešati dok se sos ne zgusne. Pred kraj umešati, po želji parmezan, promešati pa istresti sos preko piletine u većoj šerpi. Odmah zatim staviti lonac sa vodom, sačekati da provri. Dodati so i testeninu u provrelu vodu pa kuvati 5 – 7 minuta, da testenina ne nabubri potpuno, ali da je skoro kuvana.

Prijatno.

PROČITAJTE JOŠ: