BAKINA KUHINJA! Mlečna penasta pogača: Fantastičnom ukusu nećete moći da odolite!

Prste da poližeš!

Pogača
 Foto: Bakina kuhinja!

Potrebno je:

20 gr kvasca
1 kašičica šećera ..malo soli
400 ml mleka
2 jaja
50 gr rastopljeno maslaca
još malo maslaca za premazivanje
700 gr brašna
susam žumance

Pogača
Foto: Bakina kuhinja!

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom pa sipati u vanglicu. Dodati jaja, rastopljen maslac mleko, brašno i so i zamesiti glatko testo koje odmara 30 min na sobnoj temperaturi.

Testo razvući na sto podeliti na dva, tri dela, ja sam više jer mi je mali sto. 

Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacom i uviti u rolat i seći male rolate. Tepsiju 24 cm premazati uljem i redjati rolatiće u krug i sredinu.

Pogača
Foto: Bakina kuhinja!

Pokriti da nadodje oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 45 min. Pokriti krpom i ostaviti 15 min. pa izvaditi iz pleha. Uživajte...

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi