Domaća pita sa tikvicama i sirom, lagan recept za savršen ručak!
Sastojci:
2 mlade tikvice, srednje veličine
500 g svežeg ili sremskog sira
3 jajeta
2 do 3 kašike kisele pavlake
1/2 dl maslinovog ulja
morska so
sveže mleveni crni biber
600 g heljdinih kora za pitu
mineralna voda
maslinovo ulje
kašičica sode bikarbone
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 °C. Mlade tikvice oprati i izrendti na krupno. Kada otpuste vodu, ocediti. U činiji pomešati sir, jaja, pavlaku, dodati oceđene tikvice, so, biber i maslinovo ulje.
U manjoj činiji pomešati mineralnu vodu, ulje i sodu bikarbonu.
Heljdine kore mogu biti deblje i tanje, a za svaku jufku upotrebiti dve ili tri kore.
Svaku koru poprskati mešavinom vode i ulja, a poslednju filovati pripremljenim filom.
Zavijene jufke poređati na pleh pokriven papirom za pečenje i premazati ih preostalom količinom fila i mešavine mineralne vode i ulja.
Peći oko 30 minuta, dok pita ne porumeni.
Prijatno!