MUČI VAS ZAPUŠEN NOS? Probajte tri trika koja će vam pomoći kod prehlade i alergije
Foto: Shutterstock

Jasno nam je da je svo to curenje iz nosa, u službi čišćenja - nos pokušava da se oslobodi virusa i alergena tako što proizvodi više sluzi. Probajte ova tri trika i ublažite ovaj simptom.

Dovoljno tečnosti

Ovo je posebno važno kako bi se aktivirale sluzokože, kako bi se sluz razblažila i kako bi se mogla bolje transportovati. Za ovo su pogodni čaj od đumbira koji je anti-inflamatorni, kao i čaj od zove.

Luk na noćnom stočiću 

Ko bi pomislio? Luk je jeftin i efikasan kućni lek za ublažavanje nazalne zapušenosti. Sve što treba da uradite je da isečete luk na pola i stavite ga na tanjir pored kreveta. Eterična ulja koja se oslobađaju otpustiće sluz u začepljenom nosu. Nemate luk u kući? Trik funkcioniše i sa zgnječenim belim lukom.

Ispiranje nosa 

Ispiranje nosa može pomoći u vlaženju sluzokože i borbi protiv patogena koji izazivaju prehladu. Evo kako to funkcioniše: rastvorite kašičicu soli u pola litra mlake vode. Usisajte nosem rastvor iz svojih šaka. Takođe, u apotekama postoje i posebni setovi koji služe za ispiranje nosa. Da biste zaštitili telo od dodatnih patogena, najbolje bi bilo da koristite destilovanu vodu, filtriranu vodu ili da prokuvate vodu iz česme.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading