Rešenje za ženske probleme: Recept za ulje od maslačka
Foto: Shutterstock

Bol u grudima ili osetljivost pre menstrualnog ciklusa, ciste, dobroćudne vezivne kvržice (fibromi), mastopatija (fibrocistična mastopatija) veoma su rasprostranjene bolesti od kojih pati sve veći broj žena širom sveta. Kao jedan od glavnih krivaca nastanka tih dobroćudnih bolesti je sve veći stres kojem smo svakodnevno izloženi.

Bol u grudima često izaziva ciste – vrećice ispunjene tečnošću koje tokom menstrualnog ckusa menjaju oblik i veličinu. Na dodir su uglavnom mekane, glatke i pokretne, ali ako su poprilično napunjene vodom, na dodir mogu biti i čvrste.Kada se ulje cvetova maslačka kombinuje s uljem korena maslačka može pomoći kod manjih infekcija, olakšati otečene mlečne žlezde i smanjiti ciste u grudima.

Cvetovi maslačka sadrže lecitin čija topikalna primena pomaže kod bolesti poput psorijaze.Ulje cvetova maslačka može se koristiti za masažu celog tela i za smanjivanje napetosti u čitavom telu. Pogodno je i za tretiranje mačaka jer je blago i ne sadrži salicilate koji bi im mogli naštetiti.

Recept:

Kvalitetno hladno ceđenjo ulje (badem, marelica, makadamija, maslina, sezam ili ulje semenki grožđa). Ispunite pola do dve trećine male tegle sa cvetovima maslačka. Prelijte ulje preko cvetova do vrha tako da ih potpuno prekrije.Promešajte smesu da izađu mehurići vazduha. Stavite gazu na vrh tegle i pričvrstite je gumicom ili vezicom.Ostavite teglu na sunčanom toplom mestu dve nedelje ili dok cvetovi ne poprime smeđu boju.Nakon toga, procedite ulje u sterilirisanu tamnu bocu. Čuvajte ulje na hladnom tamnom mestu.

Kako koristiti ulje maslačka?

Kada je ulje pripremljeno, umasirajte ga na bolno mesto više puta dnevno. Ukoliko imate zdravstevene tegobe najpre se obratite lekaru. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading