Poboljšava mentalno zdravlje i reguliše nivo šećera u krvi: Napravite napitak bogat magnezijumom
Foto: Shutterstock

Anksioznost i depresija se obično javljaju zajedno, a magnezijum se može koristiti za lečenje i jednog i drugog. Uzimanje dodataka može imati ogroman učinak na depresiju u samo sedam dana. Razlog tome je što magnezijum povećava količinu serotonina ili hormona sreće u telu.

Ovo povećanje serotonina takođe može pomoći ženama koje pate od depresije koja se javlja kao dio predmenstrualnog sindroma. Štoviše, magnezijum može čak smiriti menstrualne grčeve.

Magnezijum stabilizuje nivo šećera u krvi. To je vrlo važno za funkcionisanje vašeg mozga jer mozak upotrebljava uglavnom glukozu u vašem tielu. Kada nivk glukoze padne, tijelo osjeća stres i počinje proizvoditi hormone stresa. 

Držeći se pravilne, zdrave ishrane i osiguravajući da je nivo magnezijuma visok, možete osigurati da nivo šećera u krvi ostane stabilan.

Neprestani unos magnezijuma pomoći će vam da čvrsto držite uzde svog života. Bićete u dobrom raspoloženju, nećete osećati stres, bolje ćete se koncentrisati, više nećete žuditi za različitom hranom, osećaćete se energičnije i odmornije nakon spavanja.

Koliko god vam se ova promena može činiti malena, uveliko će uticati na svaki drugi aspekt vašeg života i više se nećete osećati preplavljeni svime što se događa oko vas.

Da biste napravili ovo čudesno piće koje će se pobrinuti da unesete u telo dovoljno magnezijuma, ovo su sastojci koje trebate:

  • Šolja spanaća ili kelja
  • Banana
  • 1 kašika kakaa u prahu
  • 1 kašika meda ili agava nektara
  • Lopatica proteina u prahu (ako ste tome skloni)
  • Šolja bademovog mleka bez zaslađivača

Samo pomešajte sve ovo zajedno i imate sjajan, ukusan šejk.

Takođe možete odabrati i drugo lisnato povrće, semenke bundeve, indijske oraščiće, tamnu čokoladu i avokado i učiniti ih delom vašeg pića jer svi ovi sastojci sadrže visok nivo magnezija. U redovnoj ishrani, cele žitarice i tofu mogu se upotrebiti kako bi se osiguralo da ne dođe do nedostatka magnezijuma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading