Ruski narodni lekovi: Tri sirupa za bolji imunitet
Foto: Depositphotos

Svi sastojci koji su nam potrebni za narodne ruske recepte za jak imunitet lako su dostupni i jeftini.

Sirup od crnog luka i meda

Crni luk sadrži fitohemikalije koje stimulišu korišćenje vitamina C. Pored toga, luk se pokazao kao efektno prirodno sredstvo za smanjenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi. Uz dodatak meda kao prirodnog antibiotika, pojačaćete zaštitu organizma od infekcija.

Recept:

Sitno iseckajte 50g crnog luka, dodajte pola litre vode i 200g šećera. Nakon što smesa proključa, podesite najmanju temperaturu i ostavite da sve polako vri još oko sat i po vremena. Skolonite sud da se sadržaj ohladi, pa dodajte dve kašike meda. Promešajte, procedite i čuvatjte sirup u frižideru, u staklenoj boci. Uzimati po jednu kafenu kašiku 3-5 puta dnevno.

Kefir, budneva i med

Ovaj domaći recept jača prirodnu odbranu tela. Osnova je kefir, a bundeva je prepuna nutrijenata koji su značajni za normalan rad imuniteta. Među njima su vitamini A i C. Med je riznica antioksidanata.

Recept:

Četiri šolje kefira i 150g skuvane i ispasirane bundeve, a zatim dodajte jednu kašiku organskog meda. Preporučuje se konzumiranje jedne čaše dnevno, a ostatak se može čuvati u frižideru.

Sirup od suvog voća

Suvo voće sadrži antioksidante, lako svarljiva vlakna i vitamine. Orasi su bogati antioksidantima, ali i omega-3 masnim kiselinama. Limun ima ogromne količine C vitamina. Med štiti od infekcija, a i leči ih.

Recept:

Usitniti u blenderu 300g suvih kajsija, 300g suvog grožđa, 300g seckanih oraha i 3 limuna sa korom. Dodati kašiku meda. Jednu supenu kašiku leka dnevno treba da uzimaju odrasli, a deca po jednu kafenu kašičicu dnevno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading