MUĆKANJE ULJA PREPORODIĆE VAŠ ORGANIZAM Izbacite toksine, poboljšajte probavu, zategnite lice
Foto: Shutterstock

Da li ste znali da telo ima samo dva načina da se oslobodi otrova? Jedan je kroz debelo crevo, a drugi kroz pljuvačne žlezde. Međutim, žlezde treba stimulisati. 

Ujutru na prazan želudac uzmite u usta supenu kašičicu nerafinisanog (ne običnog!) suncokretovog ili susamovog ulja (možete ih kupiti u prodavnicama zdrave hrane i supermarketima na odeljenju zdrave hrane) pa snažno mućkajte petnaestak minuta – neka dopre do svih kutaka usne šupljine.

Čak i pre pet hiljada godina, u ajurvedskim spisima, opisan je način gutanja biljnog ulja u ustima. Ovaj drevni indijski recept se više puta pokazao kao veoma efikasan, tako da ima smisla posvetiti mu malo pažnje.

Foto: Shutterstock

 

Za prevenciju ovu metodu primenjivati ujutru na prazan stomak, a u terapeutske svrhe tri puta dnevno, pre jela.

Kako protresti ulje?

Treba napomenuti da vam je potrebno hladno ceđeno ulje, suncokretovo, susamovo ili maslinovo ulje, a terapija je vrlo jednostavna. Jednostavno mućkajte ulje u ustima 15-20 minuta, a zatim ga ispljunite i isperite usta vodom ili čajem.

Mućkanje treba primenjivati ujutru, na prazan stomak u preventivne, a u terapeutske svrhe tri puta dnevno, pre jela. Kroz pljuvačne žlezde tokom tresanja protiče nekoliko litara krvi, koja se potom oslobađa toksičnih materija. Važno je ponoviti da se ulje posle mućkanja mora ispljunuti, jer je pokupilo sve toksine iz pljuvačke.

Foto: Shutterstock

 

Oslobodivši se toksina, telo samo počinje da se efikasno bori protiv bolesti i na taj način se može izlečiti od mnogih bolesti, samo je potrebno vreme. Za akutna oboljenja taj period je oko nedelju dana, a za hronična od nekoliko meseci do godinu dana, uz redovnu terapiju tresenjem.

Posle nekoliko dana mućkanja, bilo bi dobro otići na masažu i na taj način pokrenuti toksine koji su se nakupili u mišićima. Posle dužeg vremena, kada se telo navikne, možete skratiti vreme mućkanja, ali ne ispod 10 minuta.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading