POPULARNI LEK NAŠIH BAKA Moćniji prirodni preparat za čišćenje pluća ne postoji
Foto: Youtube/Printscreen

Kod većine ljudi se tokom života javljaju problemi sa plućima, a najčešće su astma, bronhitis i različiti oblici kašlja. Problemi sa plućima mogu biti uzrokovani infekcijama, raznim drugim stanjima, alergijama i naravno pušenjem.

Donosimo vam popularan lek protiv ovih problema, posebno astme, plućne i srčane. Lek su u različitim varijantama spremale još naše bake, a po mnogim iskustvima znale su šta rade.


Evo šta vam je potrebno i kako da se pripremite:

- pola kilograma crvenog luka

- pola kilograma šećera

– 2 limuna

– 1,5 litara vode

– 7 velikih kašika domaćeg meda


U metalnoj posudi umereno zagrejte šećer i mešajte dok ne porumeni, dodajte sitno seckani crni luk, kratko propržite i dodajte vodu. Sve zajedno prokuvati tako da voda ključa na umerenoj temperaturi dok 1/3 vode ne ispari.

Zatim ostavite da se ohladi, dodajte sok od 2 isceđena limuna i med i sve dobro promešajte dok se potpuno ne ujednači. Ostavite da odstoji, pa smesu procedite (od parčeta crnog luka) i čuvajte u staklenoj flaši.

Potrebno je konzumirati 1 supenu kašiku napitka pre svakog obroka dok se cela količina ne potroši. Ako je potrebno, napravite novu mešavinu i ponovite postupak dok se pluća ne zaleče.

Deca uzimaju male kašičice napitka pre svakog obroka. Imajte na umu da niste alergični na crveni luk.
BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading