PODMLAĐUJE, UBRZAVA METABOLIZAM, POBOLJŠAVA PAMĆENJE Napitak dugovečnosti napraviti sami, po starom ruskom receptu
Depositphotos

Zlatna voda je naziv za vodu obogaćenu zlatnim jonima. U narodnoj medicini veruje se da jača imunitet, blagotvorno deluje na nervni sistem, ujednačava puls, podmlađuje kožu, poboljšava pamćenje i podstiče mentalnu aktivnost.

Danas se najčešće u ajurvedskim tretmanima koristi za prevenciju i lečenje bolesti srca, disajnih i organa za varenje, protiv bolova u mišićima, za prevenciju anemije i za neke specifične bolesti. Osim u medicini, zlatna voda se dugo koristi u kozmetici. Stimuliše cirkulaciju, jača kapilare i jača tonus mišića, pogodan je za sve tipove kože.


Možete napraviti zlatnu vodu po ruskom narodnom receptu. Nabavite nakit od žutog zlata (bez dragog kamenja ili bilo kakvog dodatka). Poželjno je da težina nakita nije manja od 3 g.

Operite nakit pod tekućom vodom i stavite u neoštećenu emajliranu posudu. Zlato prelijte sa dve čaše vode, najbolje filtrirane. Kuvajte nakit na tihoj vatri dok se količina vode ne smanji za polovinu. Izvadite nakit i dobićete zlatnu vodu.

Pijte po jednu kašičicu zlatne vode tri puta dnevno. Zbog veoma snažnog dejstva, lekovitu zlatnu vodu treba piti u malim količinama i kratko, pa praviti velike pauze između tretmana.

Napomena: Ne smete da konzumirate zlatnu vodu ako ste alergični na zlato. Takođe, konzumacija se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Napomena: Narodni preparati nisu lekovi, već služe za ublažavanje eventualnih tegoba. Za sve zdravstvene probleme koje imate, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.
 

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading