OVO SU RAZLOZI ZBOG ČEGA TREBA DA UVRSTITE KELERABU U ISHRANU Štiti organizam od infekcija i podiže imunitet
Foto: Shutterstock

Upravo je jedna od takvih namirnica i keleraba.Ona je bogata biljnim vlaknima koja obezbeđuju duži osećaj sitosti i duže od drugih namirnica oslobađaju energiju koja vam je potrebna u toku dana.

Zahvaljujući tome što ima jako malo kalorija, a pritom i podstiče varenje - ona čak može da vam pomogne u borbi protiv viška kilograma. Keleraba je prirodni izbor vitamina C, zahvaljujući kom jača imunitet i štiti celokupno zdravlje, ali i neutrališe dejstvo štetnih, slobodnih radikala koji podstiču starenje ćelija.

Puna vitamina i jača imunitet

Takođe, keleraba smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, stabilizuje nivo šećera, što je posebno značajno kod ljudi koji boluju od hipoglikemije i dijabetesa. Vitamin C, kog u ovom povrću ima puno, podstiče apsorbciju gvožđa koje je odgovorno za snabdevanje krvi kiseonikom, čime se telo okrepljuje i snaži, zbog čega se osećamo "življe" i imamo više energije.

Ukoliko redovno konzumirate kelerabu možete smanjiti i rizik od pojave kamena u bubregu, dok prisutni kalijum snižava povišen krvni pritisak i stabilizuje ga.Takođe, keleraba je odličan i u smanjenju rizika od karcinoma debelog creva.Svojim sastojcima povoljno deluje na zdravlje kostiju,limfni sistem, vezivno tkivo, zube i desni, a ublažava edeme, kandidijazu i različite virusne infekcije.

Komentari (0)

Loading