VELIKI BROJ PREMINULIH JE ZABRINJAVAJUĆI Dr Kočović opominje da je jedini izlaz u ovome, jer nas čeka katastrofa
Printscreen/Youtube

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović pričao je o korona virusu i rekao da je vakcinacija ključ pobede u pandemiji. Brojke nisu dobre već neko vreme, ali ako mislimo da se vratimo normalnom životu, jedini izlaz je vakcina.

"Ako smatramo da treba više da budemo u cirkulaciji, onda je stvar jasna", rekao je on pa uporedio situaciju u Srbiji sa ostalim zemljama u Evropi i svetu.

"Od prošlog ponedeljka, ista je to mustra od prošle godine, u svim državama Evrope raste broj novozaraženih, negde i dramatično. Mi smo nedelju dana bili prvi u svetu, sada su Angila i Barbuda prvo i drugo mesto, ako njih sklonimo mi smo četvrti ili peti u Evropi. Dramatično je u Rumuniji, baltičke zemlje su nas odavno prošle na listi i tamo su tragedije", rekao je on.

Trebalo bi da se vakciniše što više ljudi da bi pandemija bila zaustavljena, a prof. Kočović navodi da smo na 99. mestu po broju vakcinisanih drugom dozom, ispred nas su zemlje koje su vapile za vakcinama dok smo ih mi imali.

"Nikako da se spustimo ispod 6.000 novozaraženih, brojke su zabrinjavajuće, veliki broj preminulih je posledica te velike zaraze. Videli da u Španiji, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, napravili su mini zaključavanja, Rusi su odmah uvodili mere, mi smo ih propustili i sada se čupamo na razne načine", rekao je on.

 

Komentari (0)

Loading