NEVEROVATNO ŠTA SVE MOŽE OVA BILJKA: Leči ceo organizam, a evo kako se koristi
Foto: Shutterstock


Jedna je od biljaka sa izuzetno blagotvornim dejstvom na endokrini sastav. Može ublažiti bol u mišićima i zglobovima, a dokazano je da pomaže kod akni i problema u menopauzi. Iako je sladić veoma moćna biljka, nepravedno se zanemaruje.

Sladić se najbolje konzumira u obliku čaja. Ova biljka sadrži nekoliko supstanci koje blagotvorno deluju na stomak, ali i na zdravlje srca. Takođe može da smiri sluzokožu disajnih puteva, pa može da ublaži simptome astme i kašlja. Koristi se kao blagi lek protiv nadimanja u stomaku. Takođe je deo mnogih lekova za organe za varenje i disanje.

Doktor Tiodorović jasan i glasan: Od PONEDELJKA deca prelaze na ONLINE NASTAVU?!

 

Dokazano je da ima snažan antidepresivni efekat, opušta telo, pa može ublažiti bolove u mišićima. Pored toga, redovno konzumiranje čaja od sladića može ojačati imunitet, sprečiti alergije i ublažiti simptome menopauze. Sladić je jedna od biljaka sa izraženim dejstvom na endokrini sistem.

Glikozidi iz ove biljke imaju strukturu sličnu prirodnim steroidima u telu, zbog čega se sladić vekovima koristi za pomoć nadbubrežnoj žlezdi u periodima preteranog stresa. Glicirizinska kiselina stimuliše lučenje hormona iz nadbubrežne žlezde i tako pomaže u održavanju njene normalne funkcije. Prekomerna konzumacija sladića može izazvati glavobolju, oticanje lica i zglobova i uzrokovati zadržavanje vode u telu, pa budite oprezni. Napomena: Ne preporučuje se konzumacija ovog čaja u slučaju oštećenja bubrega i hipertenzije, a dokazano je da loše utiče na organizam ako se kombinuje sa diureticima i laksativima.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading