OVAJ MED JE SPAS ZA LJUDE KOJI PATE OD ASTME I BRONHITISA: Dodajte mu 1 namirnicu i odmah ćete prodisati!
Foto: Printscreen

Iako ga mnogi zovu „lekom“, istina je da je med zapravo namirnica koja obiluje brojnim korisnim i lekovitim sastojcima, ali ne leči.

O tome kako razlikovati pravi med od lažnog, kakvih je sve više ne samo na domaćem tržištvu, već i širom Evrope, u emisiji „RTS ordinacija“ kod Marije Popović govorila je magistar farmacije Hristina Lazarević.

„Med može da utiče na zdravlje ljudi, ali prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji nije lek“, objašnjava Hristina i dodaje da se koristi kao preventivno i pomoćno sredstvo u lečenju, pomaže razvoj i očuvanje zdravlja.

„On u sebi sadrži dosta vitamina i preko 37 mineralnih materija, među kojima su kalijum, kalcijum, magnezijum, cink… Svaki med, ukoliko je prirodan i pravi jeste lekovit, nije bitno od koje biljke je nastao. Ali njegovo lekovito dejstvo varira. Ako osoba boluje od astme, hroničnog bronhitisa, takve osobe bi trebalo da koriste lipov med jer on širi i opušta bronhije i opušta simptome takvih bolesti.U tradicionalnoj medici se za te bolesti dosta koristi lipov med sa izrendanim renom. Uzima se supena kašika svakog dana, pola sata pre doručka...

Ceo tekst pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading