ZA LICE KOJE BLISTA: Podignite nivo nege svoje kože na viši nivo
Foto: Shutterstock

Svet nege kože se prilično brzo komplikuje. Ako vam se vrti u glavi razmišljajući o serumima, losionima, sredstvima za čišćenje, tonerima i uljima, došli ste na pravo mesto.

Duplo čišćenje

Korišćenje dva sredstva za čišćenje pomaže u uklanjanju ostataka, šminke i ulja tokom dana. „Prvo čišćenje može da pomeri prljavštinu oko vašeg lica, tako da ako to uradite dvaput, to znači da ćete dublje ući u pore“, objašnjava Debora Mičel. 

Tonik

Dodavanje tonika vašoj rutini znači da ćete dobiti još jednu priliku da očistite i uravnotežite svoj ten. Oni vraćaju hranljive materije u kožu koje sredstva za čišćenje mogu ukloniti.

Vitamin C

Kada ste završili sa čišćenjem i toniranjem, sledeći je serum sa vitaminom C. Prema pregledu istraživanja iz 2017. godine, vitamin C može pomoći u proizvodnji kolagena i izblediti hiperpigmentaciju ili tamne mrlje. Kao antioksidans, takođe može pomoći u smanjenju oksidativnog stresa izazvanog oštećenjem od sunca. Najbolje je primeniti vitamin C tokom jutarnje rutine.

Retinol

Koristite retinol noću. Ovo može sprečiti akne i pomoći u usporavanju procesa starenja.

Hidrirajte kožu kao pro

Da, postoji pravi način za nanošenje hidratantne kreme. Umasirajte svoju hidratantnu kremu u lice i vrat pokretom nagore, odmičući se od centra lica.

Umivanje hladnom vodom

Topla voda je previše intenzivna za vaše lice. Koristite mlaku ili hladnu vodu i izbegavajte pranje lica pod tušem osim ako ne smanjite temperaturu.

Hrana kao izvor lepote

Vitamini i promene u ishrani mogu promeniti vašu kožu. Mnogi stručnjaci veruju da ugljeni hidrati i mlečni proizvodi mogu dovesti do upalnih procesa na koži kod nekih. Eksperimentišite da pronađete hranu koja vam daje najbolji sjaj.

Masaža lica

Masaža lica ili valjak za lice mogu vam pomoći da očistite kožu. Alat za masažu može povećati protok krvi, ostavljajući vas budnim i svežim.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading