ZA BLISTAV TEN: Kako treba da izgleda nega kombinovane kože?
Foto: Shutterstock

Nega mešovite kože je vrlo izazovna. Ponekad morate koristiti i po  nekoliko krema, ako se regije mnogo razlikuju. Evo koji vam proizvodi trebaju:

Krema za kombinovanu kožu

U  predelu T – zone treba da bude krema koja će otklanjati masnoću i matirati lice. Dakle, neka krema za masnu kožu. Znate i sami koji delovi masne kože najčešće prosijavaju, njih ćete i mazati njome. Ostatak lica, ako je normalan, koristite neku blagu, hidrantnu kremu za negu. Ako je taj deo lica suv, onda je za vas krema za suvu kožu koja će dodati vlažnost. Izrazitouve delove mažite mastima i kremama po preporuci lekara.

Ako želite jedan proizvod za celo lice, obavezno prvo pročitajte ovaj vodič za kupovinu kreme za meštovitu kožu.

Imajte na umu da čak i masni delovi kože zahtevaju hidrataciju i ne preskačite kremu za lice. Izaberite

Piling za kombinovanu kožu

Treba da bude neki koji je blag i koji ćete malo agresivnije trljati na središnjem delu lica, koje je najmasnije i najproblematičnije. Delovi koji su suvlji, pilingom mogu biti tretirani blago i s vremena na vreme.Osetljivi i suvi delovi treba ne podnose previše grubo tretiranje, tako da o tome treba povesti računa. Sa druge strane, masna t zona, čelo nos i brada zahtevaju redovan piling.

Ovde saznajte kako možete napraviti neki od njih:

Maske za kombinovanu kožu

Takođe treba voditi računa o tome da na sredinu lica stavljate one maske koje prijaju masnoj koži, a sa strane, one koje su za suvu kožu. Takozvani multimasking, koji smo pomenuli .Postoji veliki broj maski koje možete napraviti i u svojoj kuhinji, a koje bi bile odgovarajuće za ove prilike. Probajte i ovde najbolje maske za masno lice koje možete koristiti za T – zonu.U obzir dolaze i peel off maske, ali samo na T – zoni.

Ulja za kombinovanu kožu

Ulja možete koristiti na delovima lica koji su suvi, jer njima i nedostaje masnoće. Najbolje je da to budu ulja koja su lagana, nekomedogena i koja koža lako upija bez dugorajnog sloja masnoće koji ostaje za njim. Preporuke može biti jojoba ulje, ulje koštica grožđa, bademovo ulje.

Ako je lice sklono aknama, onda na pojedinačne bubuljice možete staviti ulje čajevca ili lavande. Ipak, idealno je da imate neki gel za bubuljice na bazi bilja.

Puder za kombinovanu kožu

Ostavljen za kraj jer gradacijski igra zaista, ako ne i najvažniju, onda sigurno jako važnu ulogu u nezi. Da, rekli smo nezi lica, iako je deo šminke.Danas imate veliki broj vitaminskih pudera koje je sasvim poželjno koristiti, suprotno nekadašnjem ubeđenju da šminka stvara nepravilnosti. Pošto je situacija sa mešovitom kožom takva kakva jeste, najbolje bi bilo da koristite mat pudere.

Evo i zašto: Mat puderi sakupljaju masnoću, odnoso sebum i čine da ne sijate previše na delovima gde je neophodno. S druge strane, mnogi od njih imaju negujuće efekte, tako da oni neće smetati ni suvljim delovima vašeg lica. Naprotiv, veoma će im prijati.Krajnji izgled biće zadovoljavajući za vas.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading