NISU SVI DELOTVORNI: Da biste videli rezultate, neophodno je da gel protiv strija sadrži ove sastojke
Foto: Freepik

Ono na šta najpre treba obratiti pažnju, pri kupovini preparata za strije, jesu njegovi sastojci. Zato ćemo obratiti pažnju na neke važnije sastojke koje gel za strije treba da ima.

Od vitamina, dobro se protiv celulita pokazao vitamin A. On veoma dobro deluje na kožu. Poznat je kao retinoid koji veoma dobro utiče na površinsku regeneraciju kože, što je kod strija veoma važno. On poboljšava površinsku cirkulaciju, zato strije imaju manje šanse da opstanu.

Vitamin C je takođe koristan sastojak jer je on poznat kao izbeljivač kože. Strije koje su tamne naročito loše izgledaju. Belje strije su manje vidljive i manji estetski problem.

Alantoin je poznat pod nazivom glioksil diurea. To je jedan od prirodnih sastojaka koji vrše takozvanu epitelizaciju, odnosno, umnožavanje ćelija epitela. On takođe vrši i prirodnu eksfolijaciju. Ona podrazumeva uklanjanje mrtvih ćelija sa kože.

Logično je da se posle toga dešava prirodna regeneracija, odnosno, izbijanje mlade kože na površinu. Upravo je ovo veoma korisno kod uklanjanja strija. Skidanjem površinskih slojeva, u mnogome se umanjuje dubina strija. Onda kada su manje duboke, manje su i primetne. Kada se poradi i na boji, situacija je posve odlična.

Hijaluronska kiselina stimuliše proizvodnju kolagena i pre svega hidrira kožu pa je odlična za uklanjanje strija. Kada malo bolje razmislimo, kod strija je taj procenat kolagena možda i manji nego na drugim delovima kože. U tom slučaju, čak i kod strija, potrudite se da kolagena bude u vašem gelu.

Gelovi sa aloja verom takođe su se dobro pokazali u eliminaciji strija. Ona deluje na mekoću i vlažnost kože. Hidratacijom se postiže efekat mekoće kože, koji je potreban kada je koža sa strijama u pitanju.

Gel za strije sa kolagenom je dobar izbor za prevenciju. On čini kožu čvršćom i manje sklonom pucanju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading