Gorko rešenje: Iskoriste sok od grejpa za uklanjanje celulita
Foto: Shutterstock

Možda najvažniji deo grejpfruta jesu flavonoidi. Njihov značaj za masti, pa i za celulit, je veliki. Oni utiču na uklanjanje masti iz digestivnog trakta. To znači da će se masti, ako nisu ušle u krv, samo izbaciti iz organizma. Otići iz tela.

Naravno, na taj način se ne talože ni na krvnim sudovima, ni na koži, što će reći da je verovatnoća pojave celulita značajno smanjena.

Grejpfrutom se reguliše metabolizam u limfi. Samim tim što će ona biti manje manje zamašćena, njeno taloženje ispod kože, koje je takođe jedan od većih uzročnika celulita, može biti potpuno eliminisano.

Za ovaj napitak je potreban:

  • 1 manji grejp ili pola velikog

pola šoljice vode

Grejp iscedite na onaj način koji vam najbolje paše. To može biti rukom, a može i pomoću cediljke, plastične ili električne. Ako možete bez vode, popijte ga, a ako vam je baš gorko ili kiselo, ili imate neki problem sa želucem, onda ga razblažite sa malkice vode.

Pije se dvadesetak minuta posle obroka, taman dok hrana počne da se vari.

Za svaki poseban obrok, pravite ga svežeg, pošto njegovi korisni sastojci bivaju korisni samo neposredno posle ceđenja.

Ako praktikujete kasnu večeru, vodite računa jer on ima mnogo vitamina C, koji vas može razbuditi. Zato se citrusi ne preporučuju kasno uveče. Ujutru će imati takođe efekat razbuđivanja, što je poželjno.

Pijte ga mesec dana i sigurno ćete primetiti neke razlike kada je celulit u pitanju, a i kilaža, zajedno sa celulitom. Razlike na bolje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading