Pomaže ili ne? Puževa sluz za strije
Foto: Freepik

Ako malo detaljnije proučimo sastojke koji se nalaze u puževoj sluzi, možemo izvesti neke zaključke u korist toga da ona pomaže u otklanjanju strija.

Alantoin rekonstruiše epitelizaciju. Na srpskom? Služi uspešnom uklanjanji mrtvih ćelija i obnavljanju novih slojeva kože. Koži koja ima strije upravo to je i potrebno. Znamo da tu ima neravnina i udubljenja koja je potrebno popuniti, nekako nadoknaditi gubitke.

Generalno, alantonin se koristi u svim situacijama gde je primetna suvoća i zatezanje kože. Zato se on može uzeti i kao prevencija strijama, ne samo za lečenje posledica. Znamo da strije i nastaju na onim delovima gde je koža izrazito suva.

Vitamini A i C povoljno će uticati na negu kože koja ima strije. Znamo koliko su vitamini blagotvorni spolja, ali i iznutra.

Hijaluronska kiselina pomaže obnavljanje vlage ali i  kolagena u koži. Opet važan činilac kada je u pitanju ošetećena koža. U njoj količina kolagena svakako opada i zato je njegova nadoknada preko puževe sluzi važna.

Glikolna kiselina radi hemijski piling, ali blagi. Tek toliko da se mrtve ćelije uklone, a otvori prostor za novu, mladu kožu, koja je ovde neophodna. Redovnim korišćenjem očekuje se izjednačavanje tih malo nižih delova sa višim delovima kože.

Jedna od stvari koje je veoma važno napomenuti u vezi sa preparatima sa puževom sluzi protiv strija, jeste njena količina u kremama. On se na pakovanju obeležava sa PPM.

Da bi proizvod bio efikasan, mora da ima u sebi makar 2000 PPM. Neki proizvodi imaju i do 10 000 PPM.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading