Efikasni trikovi: Tri načina za skidanje farbe za kosu sa kože
Foto: Shutterstock

Ima dosta uobičajenih, lako dostupnih sredstava kojima možemo skinuti farbu za kosu lako. Zato ćemo prvo predstaviti njih jer su dostupna i svi ih imaju u domu.

Sapun

Hajde da krenemo od onog načina koji verovatno svima prvo padne na pamet, a koji i jeste efikasan, ako se postupi odmah.

Običan sapun za ruke malkice pokvasiti o natrljati na obojena mesta oko glave, dakle, na čelo, vrat i oko ušiju. Kada se nanese, prstima dobro utrljati sapun i sačekati. Ovaj korak je važan: treba sačekati nekoliko minuta da sapun oddeluje.

Posle toga je dovoljno isprati mlakom vodom. To se može uraditi tuferom ili vatom, a može i prstima. Ako ostane još boje, nanesite još malo sapuna i ostavite da stoji tu sve dok ne isperete i boju sa kože.

Tečnost za sudove

Tečnost za sudove veoma je učinkovita za skidanje fleka, pa nam zato može pomoći i u ovoj situaciji, prilikom skidanja farbe za kosu sa kože. Kada je u pitanju lice, ovo vam ne preporučujemo. Kada su fleke na rukama problem, onda posegnite za ovim.

Tešnošću za sudove treba istrljati one najzaprljanije delove kože, malkice protrljati, a zatim isprati vodom. Koža će posle toga ostati gotovo potpuno čista.

Pasta za zube 

I pasta za zube je univerzalno sredstvo koje se koristi u brojne svrhe, a jedna od njih je o skidanje boje za kosu sa kože.

Pasta za zube je prijatnog mirisa i ne iritira kožu, nema opasnosti od nje jer nju nanosimo na sluzokožu, u unutrašnjost usta. Količinu paste za zube koja je proporcionalna flekama koje smo napravili, treba naneti na fleke, sa malo vode. Zapravo, malo se pasta pokvasi, da bi bilo pene.

Bilo bi dobro da ona odstoji nekoliko minuta, a zatim je treba isprati mlakom vodom. Koža će psle ovoga ostati čista.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading