DA LI SPAVATE SA PRAVOM OSOBOM? Ove signale šalje telo kad smo sa pogrešnim partnerom
Foto: Shutterstock


Kada nešto krene naopako, mi to osećamo. Jedan od glavnih simptoma kada nešto nije u redu je uznemirenost. Osoba koja doživljava jak stres to možda ne razume, ali zato doživljava napade panike i otežano disanje. Ovo je samo jedan od mnogih dokaza da naše mentalno stanje utiče na naše telo. Oseća mnogo, čak i pre nego što smo toga svesni. Evo signala koje nam naše telo šalje kada osoba koju volimo nije prava za nas:

1. Ređe se smešite

Kada smo sami, postajemo iskreni prema svojim osećanjima. Ako svaki put kada pomislite na partnera, osmeh nestane sa vašeg lica, to ukazuje da vam veza ne donosi radost, da niste srećni.

2. Izgubili ste samopoštovanje

Prava osoba za vas daje vam pozitivne emocije i povećava naše samopouzdanje. Ali ako stalno sumnjate u sebe, preispitujete se, razmišljate da li ste nešto uradili kako treba, a pritom vam polako opada samopoštovanje, najverovatnije ste sa pogrešnim partnerom koji nema pozitivan uticaj na vas.

3. Osećate se emocionalno i mentalno iscrpljeno

Setite se kako se ponaša zaljubljena osoba. Izgleda kao da može sve, kao da joj nikakva prepreka ne može stati na put. To je zato što nam odgovarajući partner daje snagu i energiju, motivaciju. Međutim, ako se većinu vremena osećate iscrpljeno, to sugeriše da vam ne odgovara.

4. Ignorišete svoje potrebe

Čak i ako ste u vezi sa nekim, to ne znači da treba da zaboravite na odnos sa sobom. Ako drugu osobu uvek stavljate na prvo mesto, uvek upravljate sobom u skladu sa vremenom i potrebama drugih ljudi, to ukazuje da zanemarujete sebe u toj vezi.

5. Izgubili ste interesovanje za ono što volite

Kada ste srećni u vezi, nastavljate da živite svoj život kao što ste živeli kada ste bili sami - radite ono što volite, družite se sa dragim ljudima, imate svoje interese... Ne prestajete da živite kako ste živeli samo da zadovolji potrebe svog partnera. Inače, ako više ne radite ono što volite, ako ste se udaljili od dragih ljudi, to je jasan signal da veza samo negativno utiče na vas i vaše ponašanje.

6. Ne spavate dobro

Razloga za loš san može biti mnogo, a pored preteranog umora i stresa, jedan od njih je i pogrešan izbor partnera. Da bi neko dobro spavao, mora da bude miran, opušten, da mu ne diše za vratom mnogo briga i problema. Ako ne možete mirno i čvrsto da spavate pored partnera, vreme je da se zapitate da li ste sa pravom osobom. Ako vaše telo ne može da se opusti pored nje, to mnogo govori, piše Sensa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading