BEZVREMENSKI STIL Haljina princeze Dajane prodata za pola miliona evra
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Haljina koju je princeza Dajana nosila nedavno je prodata na aukciji za skoro 500.000 funti ili 570.000 evra . Haljina koju je nosila Dajana, princeza od Velsa, prodata je za skoro pola miliona funti na aukciji u Sotbiju u Njujorku.

Ljubičasta večernja haljina "Infant" bez naramenica dizajnera Viktora Edelštajna, koju je princeza Dajana nosila za kraljevski portret 1991. godine, kupljena je u petak za 488.000 funti na odabranoj aukciji "The One". Sothebi's je rekao da je konačna ponuda bila pet puta veća od procene pre aukcije.

"Dajana je dugo bila poznata i slavljena po svom bezvremenskom osećaju za stil, a ova elegantna i sofisticirana balska haljina po meri, koju je dizajnirao Viktor Edelštajn, odslikava eleganciju princeze Dajane", rekla je Sotbijev globalni šef mode i modnih dodataka, Sintija Holton.

BEZVREMENSKI STIL Haljina princeze Dajane prodata za pola miliona evra

Foto: Profimedia

 

Dajana je prvo nosila haljinu za zvanični portret fotografa Antonija Armstrong-Džonsa. Princeza je ponovo nosila ovu haljinu za reviju Vaniti Fair 1997. godine, koju je fotografisao Mario Testino.

Balska haljina od svilenog somota boje patlidžana, sa krutom suknjom u obliku lale, ukrašena sa tri dugmad na poleđini, već je jednom bila u prodaji u okviru humanitarne akcije kada je prodata po znatno nižoj ceni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading