OVO JE JEDINI ISPRAVAN NAČIN Ako čaju dodate jedan sastojak možete ozbiljno da ugrozite zdravlje
Profimedia

Čaj, iako svi smatramo da ima isključivo pozitivna dejstva za naše zdravlje, može da izazove i hronične upale u telu ukoliko dodamo jedan sastojak!

Čaj je jedno od najzdravijih pića na planeti, ali ako ga pijete na pogrešan način, imaće kontraefekat! Topli, ukusni napitak, koji inače mnoge zdravstvene probleme, od stomačnih problema, pa sve do nervoze, napraviće upalne procese u organizmu ako sadrži sastojak bez kojeg mnogi ne mogu da zamisle da ga popiju jer ima gorak ukus. A pogađate već – u pitanju je šećer.

Stalno slušamo o tome da su slatka, gazirana pića “pogubna” za imunitet, varenje i srce, ali većina ljudi ne zna da čaj gubi svoja delotvorna svojstva, pa čak može i da izazove neželjene efekte ukoliko se zaslađuje.

“Zaslađeni čaj bi trebalo ograničiti što je više moguće. Vremenom se unos dodatog šećera pretvara u hronične upale, a mnoga zaslađena pića zapravo nemaju drugu nutritivnu vrednost. Zamenite slatki čaj običnom vodom, ili vodom u koju ste naseckali sveže voće. Imaće ukus, a nećete uneti šećer koji podstiče upale u telu”, rekla je dijetetičarka Ejmi Gudson.

Upravo zato, ako želite da šoljica čaja otkloni bol u stomaku, ili vas umiri kada ste anksiozni, dodajte limun ili med, ali šećer držite podalje od svog toplog napitka!

Komentari (0)

Loading