Budite ženstvene: Super trik koji će vam pomoći  da pronađete idealnu visinu štikle
Foto: Shutterstock

Nekada nošenje visokih peta ume da bude izazov, u najgorim slučajevima sramota ukoliko niste najveštije u koračanju u njima, ali je sigurno da ćete biti zapažene i da ćete ostaviti utisak na okolinu. Da se ne biste odricale ovog izuzetno ženstvenog dela autfita i prilike da "iskočite iz gomile", evo načina da pronađete visinu pete na kojoj možete da izdržite i koja je u skladu sa vašom građom.

Ako pitate bilo koju damu, znaće da vam odgovori kako to nisu cipele ili peta za svaki dan, da umeju da klasifikuju obuću za izlaske, dugotrajno stajanje ili hodanje. Muškarcima ovo može delovati zbunjujuće, ali među svim pripadnicama ženskog pola zaista postoje određene prilike kada nose nižu ili višu petu, a evo kako se ona određuje ukoliko vam predstavlja problem da je odredite prilikom kupovine.

Peta za svaki dan

Odlazak na posao ili obavljanje drugih obaveza u toku dana zahteva udobnu obuću. Ako se odlučite za elegantniju i da peta bude diskretna ili prilagođena dinamičnom danu, potrebno je da odredite i njenu veličinu da bi ubuduće znali šta vam odgovara. Najbolja metoda da se to učini jeste da se izmeri dužina stopala i taj broj podeli sa brojem 7. Ako pitate neke lekare, savetovaće vam da je idealna visina pete za svakodnevno nošenje 4 cm i da ona ne treba da premašuje taj broj.

Savršena peta

Da biste dobili vitku liniju, odosno srazmeran odnos dužine nogu i visine, savršena peta je prava stvar i ona će vašu figuru da učini gotovo idealnom. Da biste izračunali na koji način da postignete taj efekat svoju visinu treba da podelite sa dužinom vaših nogu i da to oduzmete od broja 1,61. Kada ste dobili taj broj pomnožite ga sa 10, savetuju stručnjaci

Maksimalna moguća potpetica

Ako razmišljate o tome sa koliko visokim potpeticama možete da se nosite a da vam noga izgleda što duže, to možete odrediti sedeći na stolici ispruženih nogu. Vaše stopalo treba da bude opušteno. Da biste odredili maksimalnu visinu pete najbolje je da izmerite rastojanje od pete do stopala. Na ovaj način se određuje nagib vašeg stopala i tako se određuje i idealna visina štikli. Iako je kod mnogih dama cifra daleko veća, po ovom kriterijumu za većinu žena bi idealna visina potpetica bila od 7 do 9 cm. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading