Fantastičan trik: Vazelin za duge i guste trepavice
Foto: Shutterstock

Vazelin za trepavice pomaže da one postanu duge, guste, negovane. Pratite korake za korišćenje vazelina.

  • Obavezno očistite ruke – i to jako temeljno. Ovo je neophodno jer se prljavština lako prenosi, a verujte mi niko ne želi prljavštinu blizu oka. To je infekcija i iritacija u najavi. Zato, sapun u ruke i operite ruke.
  • Očistite lice – Posebnu pažnju obratite na čišćenje šminke sa očiju. Ako želite dobre rezultate trebalo bi da vazelin za trepavice primenjujete na čistu podlogu. Dakle, obratite pažnju da nemate ostatke senke, kreona, eyelinera ili maskare.Čišćenje lica je jako bitno !
  • Nanesite vazelin – Moja preporuka jeste da ovo ne radite sa rukama. Umesto toga najbolje je pripremiti čist tufer ili štapić za uši. Na taj način možete izbeći potencijalan transfer prljavštine.
  • Lagano i temeljno nanošenje – Neophodno je naneti ga duž cele dlake. Ovo važi i za donje trepavice. Gledajte da ne trljate oči. Nije pametno praviti agresivne pokrete oko očiju, ako ne želite iritaciju.
  • Nemojte naneti previše – U ovom slučaju ne važi pravilo “Od viška glava ne boli”. Zamislite da vam višak upadne u oko. Niko ne želi to, dakle stavite malu količinu.
  • Ostavite da odstoji – Potrebno je ostaviti vazelin preko noći. Po pravilu on se ispira tek sutra ujutru.

Vazelin je dobro ostaviti da prenoći jer na taj način dopire do dubljih slojeva dlake. Pruža našim trepavicama bolju hidrataciju i negu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading